StoryEditorOCM
Splitsvetac sa stigmama

Mnoštvo pohrlilo dočekati relikvije svetog Frane koje su iz Asiza stigle u Split. U samostanu na Rivi bit će još danas

Piše M. U.
1. listopada 2024. - 10:03

U povodu 800. obljetnice primanja stigmi svetog Frane, svečeve relikvije stigle su iz Asiza u Hrvatsku. U splitskom samostanu sv. Frane na Obali je još samo danas. Sinoć je u 18.20 svečano dočekan dolazak relikvija nakon čega je uslijedila molitva i euharistijsko slavlje koje je predvodio mons. Zdenko Križić, splitsko-makarski nadbiskup.

image
Splitsko-makarska Nadbiskupija/

Do 13. listopada relikvije svetog Franje Asiškog bit će izložene u osam hrvatskih gradova. Nakon Splita idu u Šibenik, potom u Sisak, Vinkovce, Molve, Zagreb, Pulu i Cres. 

U koncelebraciji su sudjelovali franjevci konventualci iz svih samostana u Hrvatskoj, jer se ujedno slavio zaštitnik Provincije sv. Jeronim. Nakon mise održano je čašćenje relikvije. Sveta misa održana je i jutros u 7.30, a u 17.30 će relikvije biti izložene u crkvi sv. Frane. U 18.30 bit će pjevana Večernja, a misa u 19 sati. Nakon mise slijedi čašćenje relikvija sv. Frane. 

image
Splitsko-makarska Nadbiskupija/

- U četvrtak završava trodnevna priprava za blagdan sv. Frane. Nakon večernje svete mise slijedi obred preminuća sv. Oca Frane. U petak, 4. listopada, svečano se slavi blagdan sv. Frane. Svete mise su u 7.30, 10 i 19 sati. Euharistijsko slavlje u 19 sati predslavit će mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski - javljaju iz Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 16:19