StoryEditorOCM
SplitPONOSNA NA SUPRUGA

Matilda podržava muža HDZ-ovca u borbi za gradonačelnika Splita, a šef joj je njegov ljuti protivnik! Ivošević je hvali

Piše M. U.
25. listopada 2024. - 20:38

Sinoć je Tomislav Šuta i službeno najavio da će sudjelovati u utrci za splitskoga gradonačelnika, a kao i na svakom dosadašnjem skupu, najviše ga je bodrila njegova supruga Matilda. Nakon skupa objavila je i njihovu zajedničku fotografiju na svom Instagram profilu.

Ono što je zanimljivo je da je gospođa Šuta zaposlenica Grada Splita, te da joj je šef Ivica Puljak, suprugov glavni politički rival. Na svome LinkedIn profilu navela je da je od 2008. godine savjetnica za financije, a od 2020. godine članica vijeća za strategiju razvoja Splita. Od 2021. godine uključena je i u Smart City projekt. 

image

Matilda i Tomislav Šuta imaju troje djece

Cropix/

Javnost je posebno bila zaintrigirana kada je Šuta napredovala u Službi za financije, radi čega ju je prozivala Maja Đerek, kazavši da "isključivo HDZ-ovi kadrovi mogu provoditi Puljkovu politiku". Ovu situaciju je svojedobno komentirao i sam dogradonačelnik Bojan Ivošević

- Za razliku od sustava u kojem vlada HDZ gdje obitelji političkih oponenata mobingiraju, u sustavu gdje mi upravljamo napreduje se na temelju procjene nadređenih. U slučaju žene gosp. Šute u gradskoj upravi napredovanje je bila stvar isključivo njezina znanja, truda, sposobnosti i odnosa prema radu koji je procjenjivala njezina pročelnica.

image

Matilda i Tomislav Šuta na Splitskom ljetu

Duje Klarić/Cropix

Političko djelovanje njezina supruga bilo je irelevantno. Njezino napredovanje nije bilo podloga da izmislimo npr. da je gosp. Šuta vršio pritisak za to jer u protivnom nam Vlada RH neće odobriti financiranje Žnjana ili nekakvu sličnu bolesnu umotvorinu kakvu bi zlobni mozak poput onoga u glavi gosp. Šute izmislio. Na kraju svega ovoga ostaje mi moralna satisfakcija da gosp. Šutu svaki dan kad dođe kući s posla dočeka živi primjer našeg poštenog sustava u kojem stranačka iskaznica ne vrijedi već se vrednuje isključivo rad - tada je kazao. 

image

Tomislav i Matilda Šuta

Tom Dubravec/Cropix

Đerek oplela po šefu splitskog HDZ-a: ‘Supruga mu napreduje u Puljkovoj administraciji! Dobili smo i njegov komentar...

Ova mlada ekonomistica sa suprugom Tomislavom ima troje djece, a na Instagramu redovito dijeli kadrove iz njihova svakodnevnog života. I sinoć je fotografijom pokazala koliko je ponosna na svog muža. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 20:40