StoryEditorOCM
Splito gradskoj firmi

Matijević traži tematsku sjednicu Gradskog vijeća zbog ‘Čistoće‘: ‘Direktor je na odmoru dok prijeti kolaps i štrajk...‘

Piše SPLIT SD
1. rujna 2024. - 16:58
Split, 220622. Djardin. Arsen Bauk i Davor Matijevic iz SDP-a odrzali konferenciju za medije o turizmu u gradu Splitu. Na fotografiji: Davor Matijevic.Nikola Vilić/Cropix

Davor Matijević, čelni čovjek splitskog SDP-a, na Facebooku je objavio da traži sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Splita o stanju u "Čistoći". Kaže da, kad već gradonačelnik i Nadzorni odbor ne reagiraju, pod hitno mora reagirati Gradsko vijeće.

Smatra da je dovoljan razlog za paljenje alarma činjenica da je grad šporak, unatoč tome što je Čistoća navodno povećala broj zaposlenika za 40 posto. Uz to, naveo je ukopne kontejnere koji se ugrađuju pa se u rad ne puštaju i po nekoliko mjeseci, suspektnu nabavu vozila, agregata i radnih strojeva i činjenicu da se ne priča o alternativama za Karepovac, koji će uskoro popuniti svoje kapacitete.

- Tražim tematsku sjednicu o Čistoći

Svjedočimo kako je grad nevjerojatno šporak, iako je Čistoća povećala broj zaposlenih za navodno čak 40 %. Ukopni kontejneri koji se ugrade pa se ne puštaju u rad po nekoliko mjeseci, suspektna nabava vozila, agregata i radnih strojeva od kojih neki nisu ni u funkciji dovoljan su razlog za paljenje alarma. Karepovac će uskoro popunit svoje kapacitete, a alternative nemamo niti o tome ozbiljno razgovaramo.

Kad tome dodamo direktora koji u jeku turističke sezone, kad firma doživljava kolaps i ne uspijeva održavati čistoću grada, ode na višetjedni odmor dok nam istovremeno prijeti novi štrajk radnika tada imamo itekako razloga za brigu.

Kad već gradonačelnik kao direktno nadređeni direktoru i Nadzornom odboru odbija reagirati tada Gradsko vijeće mora hitno reagirati te ovim putem najavljujem kako predlažem sazivanje tematske sjednice o stanju u gradskoj firmi Čistoća te ujedno molim sve gradske vijećnike da daju svoj potpis.

Potrebno je dobiti odgovore, transparentno predstaviti stanje vijećnicima i građanima i zaustaviti eskalaciju kojoj svjedočimo - napisao je.

image

Matijevićev status

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:15