StoryEditorOCM
Split‘internet sve pamti‘

Matijević se ruga Puljkovom predstavljanju projekata: ‘Obećavao je sve u 16, podrška novinarima, srećom, brzo će kraj‘

Piše Petra Klarić
11. srpnja 2024. - 15:00

Davor Matijević, čelnik splitskog ogranka SDP-a i gradski vijećnik koji se ne libi kritizirati aktualnu gradsku vlast, osvrnuo se na turneju gradonačelnika Ivice Puljka tijekom koje će u 16 dana predstaviti 16 gradskih projekata. Ovaj ciklus predstavljanja projekata dobio je ime "16 dana - 16 projekata".

Matijević je odlučio da će kroz sljedećih 16 dana svakodnevno podsjećati što je sve Ivica Puljak kroz posljednje tri godine  "obećavao sve u 16", a što je od toga zapravo realizirano. Sve to, kaže Matijević, objavljivat će prije pressica kako bi novinari na njima mogli postavljati pitanja o statusu tih projekata.

Usput je poslao poruku podrške novinarima koji će, kako kaže, morati sudjelovati u ovom performansu. U svom stilu je u objavu dodao dvije fotomontaže, jednu Puljka na novčanici od 20.000 dinara, dok je u drugoj Puljkovo lice namontirao na sliku rudara Alije Sirotanovića, koji je svojevremeno oborio svjetski rekord u kopanju ugljena i time zaslužio Orden junaka socijalističkog rada.

Slične fotomontaže Matijević je već radio pa se tako jednom prilikom na sjednici gradskog vijeća pojavio s majicom koja se referira na poznatu naslovnicu "Feral Tribunea" u kojoj se Franjo Tuđman i Slobodan Milošević prikazuju u zagrljaju. No, on je lica Tuđmana i Miloševića zamijenio licima Ivice Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića.

- Dok je Alija Sirotanović rušio rekorde u radu, naš gradonačelnik ruši rekorde u putovanjima, izbivanju s radnog mjesta i presicama! Kako ide ona stara: “Manje konferencija, više rada!” “Veći mikrofon druže Tito?”

U idućih 16 dana svaki dan ću podsjećati kako je Puljak “obećavao sve u šesnaest” u zadnje 3 godine i što je od toga stvarno realizirano. Srećom internet sve pamti pa ćemo se pozabavit njegovim lažima i neispunjenim obećanjima. Objavljivat ću prije njegovih presica tako da mu novinari mogu postavit pitanje o statusu tih davno obećanih projekata.

P.S.podrška novinarima koji moraju sudjelovati u ovom performansu, srećom brzo će kraj.

#SplitNeedsWork #NotAllHeroesCarryLopatas - napisao je Matijević na svom Facebook profilu.

image

Objava Davora Matijevića

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:25