StoryEditorOCM
SplitNeki novi vjetrovi

Matijević se pita gdje su Puljci bili na EU izborima: ‘Kraljevski par izgubio je interes...‘

Piše SPLIT SD
11. lipnja 2024. - 07:54

Davor Matijević, predsjednik splitskog ogranka SDP-a, u Facebook statusu zahvalio je svima koji su glasali za SDP-ovu listu, a usput je najavio da će SDP-om za koji mjesec zapuhati novi vjetrovi. Znakovito, pošto je Peđa Grbin baš najavio da se neće ponovno kandidirati za predsjednika ove stranke.

image

Davor Matijević

Nikola Vilic/Cropix

- Hvala svima koji su izišli na jučerašnje izbore, a pogotovo onima koji su glasali za SDP-ovu listu. Vrlo mala izlaznost je pokazala da naši sugrađani ne vide važnost izbora za Europski parlament i to je nešto na čemu moramo raditi kroz edukaciju, ali i kroz rad naših europarlamentaraca. Za SDP su 4 mandata dobar rezultat, ali nemamo pravo na zadovoljstvo dok god je HDZ i dalje pobjednička stranka - započeo je Matijević.

Zadovoljan je rezultatima u Splitu, iako su od HDZ-a izgubili za 47 glasova. Pokazatelj je to, smatra Matijević, da rezultati Parlamentarnih izbora u Splitu nisu bili postignuće njihovih koalicijskih partnera (Centra), već uspjeh SDP-a. Koalicijskim partnerima zamjera izostanak angažmana na EU izborima.

- U Splitu smo izgubili za svega 47 glasova, ali neovisno o tome zadovoljni smo rezultatom jer se pokazalo da je i rezultat sa parlamentarnih izbora u Splitu bio uspjeh naše stranke, a ne koalicijskih partnera kako su to neki pokušavali prikazati.

Iako to mnogi ne znaju, ali Centar je bio naš koalicijski partner i na ovim izborima. Pokazalo se da je kraljevski par Puljak naglo izgubio interes za nacionalnom politikom čim su osigurali sebi 2 saborska mandata. Ne samo da nisu radili u kampanji nego nisu čak ni kurtoazno pozvali birače da izađu na izbore, a kamo li da podrže stranku koja im je poklonila 2 mandata samo mjesec dana ranije.

Za koji mjesec će SDP-om zapuhati neki novi vjetrovi kad se više nećemo zadovoljavati porazima i kad ćemo bit puno pažljiviji u biranju partnera - najavio je Matijević na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 07:54