StoryEditorOCM
Splitprijavit će policiji

Malu Splićanku s Downovim sindromom u šoping-centru napala vlasnica psa, majka je šokirana: ‘Udarila je rukom u vrat‘

Piše A. P.
12. kolovoza 2024. - 19:35

Splićanin koji je s tri kćerkice jučer poslijepodne posjetio trgovački centar "Mall of Split", jedini od triju velikih centara u gradu koji je protekle nedjelje bio otvoren, dugo će pamtiti to iskustvo, ali nažalost, po neugodnoj situaciji koja im se dogodila. 

Javila nam se supruga i ispričala kako najstarija kći ima Downov sindrom, a jučer ju je gospođa udarila rukom u vrat zbog toga što je njezinog psa od straha odgurnula nogom. 

- Suprug je s tri kćeri u dobi od pet, sedam i devet godina jučer bio u trgovačkom centru. Najstarija kći ima Downov sindrom i poremećaj senzorne integracije. Zajedno su išli prema pokretnim stepenicama, kada se u jednom trenutku pokraj najstarije kćerke približio pas i otresao se.

Ona je od straha reagirala tako da je nogom odgurnula psa. Vlasnica psa je bez ikakvog upozorenja ili prethodnog razgovora udarila naše dijete rukom po vratu i to po ožiljku od izvađene štitnjače - govori nam Splićanka (podaci poznati redakciji, op. a.) koja još uvijek ne može doći sebi od toga što se dogodilo.

Muž joj je kaže, doživio šok, a djeca su još uvijek prepadnuta. 

- Cijeli dan ne mogu prestati razmišljati o tome što im se dogodilo i pronaći opravdanje za tu gospođu. Ne opravdavam reakciju svog djeteta, ali ona je dijete s posebnim potrebama i reagirala je instinktivno.

image

 

 

Ante Čizmić/Cropix

Kući imamo psa i mačku i učimo djecu kako se ponašati prema njima, ali naša najstarija kćerka je u tom trenutku reagirala tako iz čistog straha. Suprug je odmah gospođi rekao da je ona dijete s posebnim potrebama, ali ta gospođa je samo urlala i govorila da to nju nije briga i da zašto je nismo naučili kako se ponašati.

Nije pokazala niti trunku žaljenja zbog toga što je udarila curicu s posebnim potrebama. I to je ono najgore - priča nam majka.  

Dodala je i da će slučaj prijaviti policiji jer želi da gospođa shvati da njezino ponašanje nije u redu.

- Ako kao ljudi nemamo razumijevnja i strpljenja za djecu s posebnim potrebama, kako ćemo onda imati za ikoga drugog. Mi s našim djetetom od prvog dana radimo i pratimo njezin razvoj.

Učimo je svemu i svim situacijama, ali nisam mislila da će se ovo ikada dogoditi. Ne možemo je držati pod staklenim zvonom i daleko od drugih i ona se mora integrirati u društvo, a to društvo mora imati razumijevanja - za kraj nam je kazala Splićanka.  

Iz PU splitsko-dalmatinske su nam kazali da još nemaju dojavu za događaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 18:19