StoryEditorOCM
SplitNiz radionica

Ljetni dani malih ‘downića‘ pokazali kako se treba uvijek radovati novim životnim iskustvima jer to život čini lijepim

Piše r. R.
2. srpnja 2024. - 11:00

U organizaciji Udruge Adonis na čelu s Inom Barić Požnjak treći put zaredom organizirani su Ljetni dani mladih Downića - međunarodna trodnevna manifestacija čije je finale bila modna revija s najiskrenijim manekenima na svijetu. Kako i svake godine povećava se međunarodno obitelj s Downovim sindromom, tako da su ovaj put sudjelovala djeca I mladi iz sedam hrvatski županija, te Slovenije, BiH i Crne Gore.

Njihova sreća je ono što nas motivira da se trudimo – kazala nam je Ina Barić Požnjak predsjednica udruge Adonis.

U trodnevnom programi održane su radionice u Sportskom centru Pomak čiji su potpisnici kineziologinja Tea Mikelić, STEAM radionice čiji su potpisnici Ivana Bogdanović i Ina Barić Požnjak, a u slobodno vrijeme se pjevalo, plesalo, organizirali su se izleti u Split i Trogir, vozilo se na Čiovu brodovima uz pomoć turistički vodičke Anite Birimiše, a sve uz pomoć pokrovitelja ove zanimljive manifestacije.

Posebno bi naglasili radionicu Obrtničke Škole   koju su vodile Ivuša Muselin, Ana Kujundžić i mama jednog divnog mladića iz Požege koji je dio ove priče Katarina Bajt. Finale programa bila je modna revija u solinskom hotelu President, a mali manekeni su nosili modele višegodišnjih suradnika Olje Einfalt, Šime Kovačevića, Obrtnička škola i Blu Aureus iz Trogira Između izlazaka je nastupao plesni studio Dimache, poznatih koreografa i baletnog para Splitskog HNK   Remus i Sanja Dimache.

Družiti se sa svojom djecom imali su prilike i roditelji koji su im se pridružili posljednjeg dana kako bi zaokružen bila priča o jednom divnom projektu u kojem bi svi trebali naučiti kako se treba uvijek radovati novim životnim iskustvima jer to život čini lijepim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:49