StoryEditorOCM
SplitUZ SUGLASNOST GRADA

Kotar na istoku Splita samostalno financirao 15 rampi za osobe s invaliditetom. Svemu je kumovao jedan čovjek

Piše SPLIT SD
31. srpnja 2024. - 20:37

Sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevinama osobama s invaliditetom smanjene pokretljivosti i uz suglasnost Grada Splita postavljeno je 15 rampi na Brniku, pored OŠ Mejaši i južnog parkirališta groblja Lovrinac, a radove je u potpunosti financirao Gradski kotar Mejaši.

- Temelj svega bila je Bijela knjiga pristupačnosti koju je izradio predsjednik sportsko-rekreativne udruge osoba i djece s invaliditetom "Vjeruj i djeluj" Andrija Lipanović, a kojoj je svrha prilagodba gradske infrastrukture osobama s invaliditetom - piše kotarki čelnik Toni Piplica na svom Facebook profilu.

image
Toni Piplica

- Preporuka za predsjednike gradskih kotareva i mjesnih odbora koji to dosad nisu učinili jest da kontaktiraju Andriju, dobiju svoj primjerak Bijele knjige i krenu oslobađati nepristupačne koridore - savjetuje HDZ-ovac.

image
Toni Piplica

- U Hrvatskoj živi preko 600 tisuća osoba s invaliditetom, što je 16 posto ukupnoga stanovništva. U Splitu ih živi preko 27 tisuća. Nisu to zanemarive brojke i moramo pojačati senzibilitet za problematiku osoba s invaliditetom s ciljem poboljšanja njihove kvalitete života, integracije u društvo i ublažavanja socijalne isključenosti - zaključuje.

image
Toni Piplica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 16:14