StoryEditorOCM
Splitsituacija je loša

Korona se opet razbuktala, splitski KBC ograničio posjete pacijentima na Križinama

Piše Tanja Šimundić Bendić
13. srpnja 2024. - 19:15

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i većeg intenziviranja bolesti COVID-19, na Klinici za unutarnje bolesti na Križinama splitskog KBC-a privremeno su ograničeni posjeti pacijentima.

Usprkos prevrućem ljetu, visokim temperaturama i globalnim nadanjima da smo priču s koronom u izrazitijem obliku ostavili iza sebe, korona se opet razbuktala među ljudima. Upravo zato je čelništvo bolnice donijelo odluku o privremenoj zabrani posjeta hospitaliziranim bolesnicima Zavoda za hitnu i intenzivnu medicinu s Kliničkom farmakologijom, Zavoda za nefrologiju i dijalizu, Zavoda za reumatologiju, alergologiju i kliničku imunologiju.

Uz njih su privremeno zabranjeni posjeti i na Zavodu za endokrinologiju, dijabetologiju i bolesti metabolizma, te Zavodu za hematologiju Klinike za unutarnje bolesti na Križinama.

image

Korona se opet proširila

Ante Čizmić/Cropix

- Dozvoljene su tek posjete članova uže obitelji, osobito teškim i palijativnim bolesnicima. Dopušten je ulazak tek jednog posjetitelja uz jednog bolesnika, uz poštivanje svih epidemioloških mjera - napominju iz splitskog KBC-a.

U splitskim kuloarima posljednjih se dana počesto čuje kako je korona opet uzela priličnog maha. Brojni nam prisnažuju i kako je u ljekarnama zamijećena veća potražnja za testom za dokazivanjem COVID-19.

image

Hoćemo li opet gledati ovakve scene?

Tonči Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. srpanj 2024 19:59