StoryEditorOCM
Spliti to se dogodi

Kontrolor splitskog ‘Prometa‘ nasmijao cijeli autobus. Krenuo u provjeru karata, brzo je odustao: A tako? Onda ništa...

Piše N. L.
19. srpnja 2024. - 13:12

Dogodi se i to - da kontrolor "Prometa" nasmije cijeli autobus, a da nikome kartu ni pogledao nije! Da, da, dobro ste pročitali, upravo se to dogodilo jutros na liniji 3A na relaciji Brnik - Poljička - Brnik. Da budemo konkretniji, na stanici na Pazaru negdje iza 9 sati.

A kako je do toga došlo? Potpisnica ovih redaka svjedočila je tome iz prve ruke, a za sve je kriv - neispravni validator na ulazu u autobus. Nekoliko putnika ispred mene bezuspješno je pokušalo poništiti kupljenu kartu, ali poništivač - ne trza. Pokušavam i ja - ne trza. Pa svi blesavo podižemo i spuštamo mobitele ne bi li nam ‘uvatilo‘ bar kod, tražimo onu malu crvenu točkicu koja se pojavi, ali - nema je. 

image
Joško Šupić/lustracija/Cropix

A, ništa, taman pomislim, valjda sad neće uletit kontrola, ali - oće. Ulazi taman pred odlazak autobusa kontrolor, sav nasmijan dobro raspoložen, prijavi se na poništivaču (njemu je radio, zamislite) i radosno svima obznani:

- Dobro jutro svitu, evo kontrole!

Uzvrpoljili se putnici, bila sam blizu njega u prednjem dijelu busa, pa sam mu ukazala kako nam uređaj ne radi i da nismo mogli poništiti karte.

image
Joško Šupić/lustracija/Cropix

- A tako? Onda odma odustajem od svega, neću ni pokušavat! - reče, a cijeli autobus zavari od smija.

Povukao se do vozača i u istom tonu nastavio:

- Ajde, kad ovi mogu krast milijune eura, šta je ode sad jedan ili tri? Ništa! - čuli smo ga kako poentira. Takva nam je cila država, reče... I u pravu je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. rujan 2024 23:19