StoryEditorOCM
SplitREAKCIJE GRAĐANA

Kineskinji pljunutoj u Splitu pljušti podrška sa svih strana, sve je došlo i do nje. Nude joj i besplatan smještaj...

Piše P. Č.
10. kolovoza 2024. - 20:15

Split već dugi niz godina barem za vrijeme ljetne sezone živi multikulturalizam zahvaljujući brojnim turistima koji u njega stižu iz svakog kutka svijeta. Nažalost, nekim Splićanima to nije poslužilo kao škola tolerancije već svoj nepatvoreni šovinizam bez sustezanja demonstriraju na ulici.

Kako je već Slobodna Dalmacija prva pisala, neugodno iskustvo koje je doživjela kineska turistkinja, zabilježivši ga snimkom koji je kasnije objavila na svom TikTok profilu, zgrozio je onu skupinu Splićana, ne sumnjamo da se radi o višestruko brojnijoj skupini, kojoj ne pripada žena koja je na najvulgarniji način vrijeđala Kineskinju.

@empathicweeb Replying to @luka brasi THERE IS NO FULL VIDEO BECAUSE I DID NOT EXPECT TO GET SPIT ON WHILE BEING IN A SUPERMARKET. AND MY BRAIN DID NOT REACT FAST ENOUGH TO PULL MY PHONE OUT ABD START FILMING WHILE SHE WAS INSULTING US.  #splitcroatia #storytime ♬ original sound - EmpathicWeeb

- Žao mi je što se to dogodilo, uvijek si dobrodošla. Možeš biti moj gost u Dubrovniku besplatno - napisao je jedan zgroženi Hrvat u komentaru ispod videa.

Komentari potpore kineskoj turistkinji samo su se nizali. Zgroženi hrvatski građani izražavali su potporu naglašavajući kako jedna osoba ne predstavlja hrvatski narod u cjelini. Mnogi su otišli korak dalje te ponudili besplatan smještaj u apartmanima koje ljeti iznajmljuju, nadajući se da će svojom velikodušnom ponudom kompenzirati šovinistički eksces kojeg je pretrpila Kineskinja. 

- Jako mi žao, ona ne predstavlja Hrvate, uvijek si više nego dobrodošla...Imam apartman u Zagrebu, nudim ti besplatni smještaj na tjedan dana...Kao Hrvatu jako mi žao zbog toga što ti se dogodilo. Nadam se da ćeš se vratiti opet i dobiti toplu dobrodošlicu kakvu i zaslužuješ...Žao mi je što si imala posla s tom groznom osobom. Nadam se da ćeš imati mnogo bolje iskustvo u narednim danima - samo su neki od komentara podrške.

image
TikTok/Screenshot
image
TikTok/Screenshot
image
TikTok/Screenshot
image
TikTok/Screenshot

Za nadati se je da će policija pronaći i adekvatno sankcionirati rasistički raspoloženu građanku Splita, kao i da takvi kriminalni stavovi predstavljaju marginu margine među građanima Splita. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 11:33