StoryEditorOCM
Splitslučaj iz ožujka

Kikija Stojanovića stigla spora ruka pravde; skupo platio posjedovanje ‘trave‘ i tableta za smirenje, ovo mu je kazna

Piše Mario Matana
18. listopada 2024. - 17:43

Kristijan Stojanović (43) zvani Kiki, posljednjih mjeseci nema sreće. Ovog ljeta ga je policija prvo uhvatila s pola grama kokaina, za što je prenoćio u policijskoj ćeliji i kasnije morao platiti još 663 eura, a onda je počinio nekoliko prometnih prekršaja s neregistriranim Suzuki Burgmanom, što ga je ponovno dovelo do suda, morao je pet dana biti iza rešetaka te tisuću i kusur eura uplatiti u proračun.

Sada ga je pak stigla poslovično spora ruka pravde za slučaj iz ožujka 2024. godine. Kristijanu Stojanoviću policija je pretražila Mercedes C220 CDI te su pronašli plastičnu vrećicu s ‘travom‘. Marihuane je bilo 0,39 grama, dakle jedva za osobnu upotrebu, ali pronašli su i tri tablete Lyrica te tri Normabela, što su sve supstance iz kojih se može dobiti droga. Tako ih tretira zakon.

Kako se Stojanović nije odazivao pozivima suda, ne budi im lijeno, sud je preko liječnika doznao kako je posljednji put Lyric od 300 mg dobio još u prosincu 2021. godine, a Normabel od deset mg 30. studenog 2022. godine, nakon čega se nije javljao u ordinaciju. Lijekove nije dobio na recept, a nema ni osnovno osiguranje pa je zaključeno da je ‘okrivljeni bio u neovlaštenom posjedu tableta‘.

Kako je imao i nedavne presude s Prekršajnog suda po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, tako je Stojanoviću sud odredio novčanu kaznu od 1500 eura za to sitno marihuane i nekoliko tableta za smirenje.

image

Kristijan Kiki Stojanović iz mlađih dana

Joško Šupić/Cropix

Kristijan Stojanović početkom prošle godine pravomoćno je oslobođen optužbe za ubojstvo Ive Stipetića na Kočinjem brdu. Zločin se odigrao još 2010. godine, a nakon mjeseci kriminalističke obrade, Stojanović je uhićen i prijavljen. Potom je krenula sudska trakavica, tri suđenja su se odigravala u Splitu: prvi put je dobio 14 godina zatvora, iduća dva puta je oslobođen, e da bi tu oslobađajuću presudu konačno potvrdio i Vrhovni sud.

Još ranije je Stojanović osuđen za pokušaj ubojstva Lea Paurevića, tu je kaznu od četiri godine i četiri mjeseca (plus još šest mjeseci zbog opoziva uvjetne osude) i odslužio. Ove godine je završio u policijskim evidencijama kao žrtva, koncem svibnja došlo je do sukoba s Igorom Dokićem, još jednim poznatim splitskim likom sa stranica ‘Crne kronike‘, sukoba u stanu koji je Stojanović završio krvav.

Iz ožujka 2022. godine pak datira masovna tučnjava ispred Moona, poznatog splitskog kafića, kada je na asfaltu došlo do obračuna najmanje dvije skupine žestokih momaka: dvadesetak osoba je sudjelovalo u šaketanju, bilo je tu još ‘poznate‘ ekipe, a Kiki Stojanović je odmah uhićen pa je nakon ekspresnog prekršajnog postupka proveo iza rešetaka 62 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 17:43