StoryEditorOCM
Splitsaško gešovski

Kerumova vijećnica o ćirilici na Banovini: ‘Gradonačelniče, tužno vas je vidjeti... Niste ni pali, a već ste se razbili‘

Piše Split SD
23. listopada 2024. - 18:45

O postavljanju spomen ploče Sašku Gešovskom na Banovinu koje je izglasala Komisija za imena ulica, trgova i za spomenik oglasila se i HGS-ova vijećnica Lidija Bekavac.

- Odlukom Puljka ćirilica dolazi na zgradu Banovine, a kip sv. Ivana Pavla II. umjesto ispred crkve sv. Frane, ide na plažu! Gradonačelnik Puljak je odbio staviti spomenik sv. Ivanu Pavlu II. ispred crkve sv. Frane ali zato inzistira na postavljanju spomen ploče na ćirilici na zgradu Banovine u samom srcu našeg grada Splita.

image

Lidija Bekavac

Tom Dubravec/Cropix

Pri tome smrt vojnika JNA koristi kao opravdanje za takav čin koji se protivi našoj tradiciji, povijesnom identitetu i kulturnoj baštini. Ovim činom Puljak svim građanima Splita i cijele hrvatske javnosti jasno daje do znanja da mu smeta naš hrvatski identitet. Dapače on se ruga sa svima nama.

image

 

 

Duje Klarić/Cropix

On se nije oglasio zbog uništavanja spomenika naših branitelja prije tri dana, nije mu ni smetala jugoslavenska zastava u centru Splita prije mjesec dana, ali zato je jasno iznio stav da ne podržava puštanje hrvatske himne u školama i sada uz sve to još želi spomenik na ćirilici u srcu Splita.

Gradonačelniče Puljak, tužno vas je vidjeti kako živite u državi koju ne volite i vodite grad koji ne poznajete. Niste ni pali, a već ste se razbili!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 18:45