StoryEditorOCM
SplitHUMANITARNA AKCIJA

Kaštelanin Filip (15) otišao u KBC Zagreb, ali još se traži donor matičnih stanica. Bajkeri pozivaju: ‘Lijek je u nama‘

Piše Mario Matana
3. listopada 2024. - 08:49

Simbolično zatvaranje sezone za dalmatinske bajkere održava se ove subote – humanitarnom akcijom! Čak pet dalmatinskih moto klubova - Sjene, Uspomena i Quantum iz Kaštela, Vuk Samotnjak iz Splita i Free Riders Klis – pozivaju sve na humanitarnu akciju kojom se prikupljaju sredstva za liječenje oboljelog dječaka i koja će se održati u subotu u 16 sati u prostorijama Moto kluba Sjene u Kaštel Štafiliću.

‘Petnaestogodišnji Filip Lemo, iz Kaštela, boluje od aplastične anemije i trenutno se liječi u KBC-u Zagreb. Za njegovo ozdravljenje potrebna je terapija matičnim stanicama, odnosno presađivanje koštane srži ali nažalost u registru ne postoji kompatibilan donor. Cilj akcije je, među ostalim, naglasiti važnost upisa u registar donora jer lijek je u svima nama.‘, ističe Ivan Gojun bajker splitskog Moto kluba Vuk Samotnjak, inicijator ove humanitarne akcije.

image

Plakat za humanitarnu akciju bajkera

Mk Free Riders Klis/

‘Svi bajkeri su dobrodošli, a za sve one koji ne mogu nazočiti, a su voljni donirati i time dati svoj obol ovoj lijepoj priči, mogu to napraviti uplatom na zaštićeni račun u Privrednoj banci Zagreb na ime Filip Lemo, IBAN:HR51 23400093114024164‘, naglasio je Mijo Smodlaka, predsjednik Moto kluba Free Riders iz Klisa.

‘Ovim putem, među ostalim, želimo poručiti kako su bajkeri integralni dio našeg društva, a ne opskurni likovi s društvenih margina. Itekako smo socijalno osjetljivi i uvijek spremni pomoći što ovom i svim budućim akcijama radimo i radit ćemo. Ako još k tome uzmemo u obzir da se držimo zajedno s našim bratskim klubovima iz Dalmacije, onda je samo nebo granica naše dobrote i uspjeha‘, poručio je Marko Konta, predsjednik kaštelanskog Moto kluba Sjene.

image

Dalmatinski bajkeri u pokretu

Mk Free Riders Klis/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 08:49