StoryEditorOCM
Splithalo, inspektore!

Jel‘ ovo realno?! Kupci zgroženi iskustvom iz dućana u splitskom shopping centru, objavili i snimke. Oglasio se i Spar

Piše Ana Pivčević
29. svibnja 2024. - 13:43

Na Facebook stranici "Halo, inspektore" koju je pokrenuo je Europski centar izvrsnosti potrošača, a prati je preko 30 tisuća pratitelja osvanula je objava koje ne služi na čast poznatom trgovačkom lancu.

Naime, kupci su im ukazali na pljesnivi kruh na koji su, navode, opetovano naišli u Intersparu u City Centru one u Splitu.

image

Pljesnivi kruh

Facebook stranica "Halo, Inspektore"

- U Intersparu CCO Split kupci su htjeli kupiti kruh s urednim rokom valjanosti. Opazivši na blagajni kako je taj kruh pljesniv, izdvojili su i ostavili ga na blagajni. Poslije tri dana prilikom iduće kupovine gospođa (koja je zajedno s obitelji bila isto u kupovini) primijetila je kako se taj isti (ili sličan) pljesnjiv kruh nalazi u prodaji, na policama (na slikama).

Prije tjedan dana objavili smo priču o sve češćim slučajevima Sparovih pljesnivih Baguettea s maslacem i češnjakom. Kao da je pljesnivost i upitna kvaliteta pojedinih prehrambenih proizvoda u Sparovim trgovinama od izoliranog slučaja postala praksa (o tome također svako malo pišemo).

Pitali smo Spar što će poduzeti kako bi se smanjila količina prehrambenih artikala koji su pljesnivi ili im je rok valjanosti prošao. Odgovor nismo dobili. (Ako dobijemo isti ćemo objaviti) - napisali su na stranici "Halo, inspektore".

Upit SPAR-u smo poslali i mi. Zanimalo nas je jesu li upoznati s ovim problemom te što poduzimaju po ovom pitanju. 

- Redovno provodimo kontrole rokova i kvalitete proizvoda na našim policama jer su nam sigurnost i zadovoljstvo kupaca na prvom mjestu. U našim poslovnicama do danas nije zabilježena niti jedna reklamacija kupaca na kruh u vrećici. Nakon što smo za slučaj doznali s interneta, automatski smo proveli dodatnu kontrolu svih proizvoda na policama te o istom obavijestili proizvođača. Proizvodi kod kojih je eventualno istekao rok trajanja ili su na njima tijekom kontrole primijećene određene promjene, automatski se povlače iz prodaje i u niti jednom slučaju se ne vraćaju na police - kazali su nam iz SPAR Hrvatska. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 22:04