StoryEditorOCM
Splitozlijeđena u omišu

Iz splitskog KBC-a o optužbama sina Njemice: ‘Učinili smo sve, imala je svu potrebnu njegu. Žao nam je...‘

Piše I. Ma.
8. kolovoza 2024. - 18:11

Nijemac Uwe Idler s obitelji se krajem srpnja uputio na odmor u Omiš, a već prvu večer odmor im se pretvorio u pakao. Naime, majka je ispred apartmana pala u rupu duboku gotovo dva metra, a njemačku obitelj posebno je šokiralo ono što su doživjeli u bolnici. Slučaj su za ‘Slobodnu‘ komentirali iz splitskog Kliničkog bolničkog centra (KBC).

Angelika, Uweova majka, u rupu je upala baš kad se nakon druženja s obitelji uputila u sobu na spavanje. Svjetlo ispred apartmana nije radilo, a rupa nije bila ograđena. Smatraju da se apartman u takvom stanju nije trebao iznajmljivati. 

No, još problematičniji im je tretman koji je Angelika doživjela u KBC-u. Angelica je u KBC-u provela pet večeri.

image

Uwe Idler

Privatni album

- Nakon što je došla, majci mi satima nije bilo omogućeno da obavi nuždu, iako je to nekoliko puta tražila od sestara. Tek nakon sat vremena i žustre rasprave, stavljena joj je pelena. Kada se pelena napunila i krevet se sasvim smočio, ostavljena je da leži u svom urinu nekoliko sati. Dobila je novu pelenu tek nakon što je nekoliko puta to zatražila. Dok su joj mijenjale pelenu, komentirale su „fuj, fuj” i demonstrativno frktale nosom. Njihovo ponašanje nije bilo samo ponižavajuće, već uvredljivo i nehumano - ispričao je Nijemac za 20 Minuten
 

Stigli u Omiš na odmor, a proživjeli pakao: ‘Majka mi je satima ležala u urinu u KBC-u Split, sestre su joj se rugale‘

Njegova majka provela je pet noći u splitskoj bolnici. Pri padu je slomila rame, što joj je tretirano odmah, a onda je prevezena u Njemačku ambulantnim kolima njemačkog autokluba (ADAC). No, ni tu nije bio kraj problemima...

- Nakon što mi je majka odvezena, ispostavilo se da splitska bolnica ADAC-u nije dala njenu kompletnu dijagnozu. Oderotine i ogrebotine nisu bile spomenute, kao ni slomljeni zdjelica i kuk. Te informacije bile su važne za njen transport - kaže Idler, dok novinarka 20 Minuten dodaje da je nejasno jesu li liječnici u splitskoj bolnici propustili detektirati te ozljede, ili one jednostavno nisu bile pravilno prijavljene.

Iz KBC-a navode da je pacijentica tamo liječena od 25. do 29. srpnja, žale što pratnja pacijentice (njen sin) nije zadovoljna pruženom zdravstvenom uslugom. 

- Za vrijeme hospitalizacije učinjeni su svi potrebni dijagnostičko-terapijski postupci te joj je pruženo liječenje i sva potrebna zdravstvena njega prema pravilima struke.

Pacijentici želimo brz i uspješan oporavak - kažu iz splitske bolnice. 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 17:27