StoryEditorOCM
Splitprepirke oko otpada

Ivošević sasuo paljbu po oporbi: ‘Ovo je najbolja definicija njihovog djelovanja...‘

Piše P. K.
30. kolovoza 2024. - 14:06

Oko jutrošnje HDZ-ove konferencije za medije naziva "Pomozimo Puljku, očistimo grad", tijekom koje su članovi splitskog HDZ-a u reciklažno dvorište donijeli otpad koji su skupili na Kocunaru, oglasio se dogradonačelnik Bojan Ivošević (Centar). Kaže da je HDZ prijavio Državnom inspektoratu zbog kršenja Zakona o gospodarenju otpadom. 

Osim toga, komentirao je i objavu Jakova Prkića (Direkt), u kojoj je problematizira što je splitski ogranak HDZ-a, kao pravna osoba, odnio otpad u reciklažno dvorište, što zapravo smiju raditi samo fizičke osobe koje su korisnici splitske Čistoće.

image

Objava Jakova Prkića

Screenshot/Facebook

Ivošević kaže da je ovo najbolja definicija uzajamnog djelovanja oporbe. Također, dodaje da je HDZ morao prijaviti Državnom inspektoratu, pošto su javno priznali počinjenje prekršaja opisanog u Zakonu o gospodarenju otpadom (članak 164., stavak 67.). Za navedeni prekršaj predviđena je kazna od 5000 kuna do 50.000 kuna za HDZ i kazna od 1000 kuna do 10.000 kuna za Andreja Plenkovića kao čelnog čovjeka stranke.

- Sve što trebate znati o našoj oporbi u jednoj slici.

Tomislav Šuta snima počinjene prekršaje neodgovornih pojedinaca na Kocunaru, svega 200m zračne udaljenosti od reciklažnog dvorišta na Pujankama, i za to krivi Čistoću i njene zaposlenike.

image
Saša Burić/Cropix

Jakov Prkić ima većih problema, a to je je li prikupljeni otpad na reciklažno dvorište donio fizička osoba Tomislav Šuta (što smije) ili pravna osoba HDZ (što ne smije). Kad je tako birokratski raspoložen ja mu predlažem da provjeri je li Šuta sukladno članku 115. Zakon o gospodarenju otpadom to obavljao u suradnji s osobom koja posjeduje dozvolu za gospodarenje otpadom, je li poslao obavijest Odsjeku za zaštitu okoliša o akciji prikupljanja otpada i je li predao izvješće što je sve prikupio. S obzirom da nije predlažem da se sad Jakov snimi kako vraća otpad s Pujanki na Kocunar.

To bi bila najbolja definicija uzajamnog djelovanja naše oporbe. Iz šupljeg u prazno.

P.s. obzirom da je HDZ javno priznao počinjenje prekršaja opisanog u Zakonu o gospodarenju otpada čl. 164. st. 67. mi smo nažalost zakonski dužni navedeno prijaviti Državnom inspektoratu. Za navedeni prekršaj zapriječena je kazna od 5.000kn do 50.000kn za HDZ i od 1.000kn do 10.000kn za Andreja Plenkovića.

Ajmo Andrija! - napisao je dogradonačelnik.

image

Objava Bojana Ivoševića

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 10:10