StoryEditorOCM
Splituložili u garaže

Ivošević odmah uzvratio današnjim prosvjednicima: ‘Parkirali bi u dnevnom boravku da mogu. Hodajte tri minute...‘

Piše split sd
8. listopada 2024. - 20:21

Dogradonačelnik Bojan Ivošević na Facebooku profilu prokomentirao je prosvjed stanara Ulice Matice hrvatske zbog parkirnih mjesta. 

Podsjetimo, popodne su građani izrazili svoje nezadovoljstvo gradskom odlukom, ali i upozorili na problem neosvijetljenog pješačkog prijelaza.

image

Prosvjed stanara zbog gubitka parkirnih mjesta i loše prometne signalizacije

Ante Čizmić/Cropix

VIDEO Splićani mirnim prosvjedom blokirali promet: ‘S ovom vlašću nema dogovora, tužni smo, ogorčeni i žalosni!‘

- Grad Split je uložio 7,2 milijuna eura i izgradio 2 garaže sa 600+ parkirnih mjesta kako bi uveo red u okolici garaža.

Za one koji su možda zaboravili: nogostup služi za pješake, zelena površina za biljke, garaža za auta, a ne kako je to bio slučaj u Ulici Matice hrvatske gdje su vozila vozila nogostupom i ugrožavala pješake, parkirala na zelenoj površini i uništavala zelenilo, a izgrađene garaže u blizini su imale slobodnog mjesta. Na fotografijama vidite usporedbu ta dva svijeta. Mi biramo ovaj drugi - napisao je Ivošević.

U komentaru je dodao da je laganim hodom udaljenost od garaže tri minute. 

- Postali smo društvo koje da može u dnevnom boravku bi parkiralo, kad na more ide u more bi s autom ušlo. Zbilja nevjerojatno. 300 metara inače svjetski rekorder pretrči za 30.69 sekundi. Laganim hodom to je 3 minute. Uz napomenu da ovi što imaju parking/garažu na svojoj parceli i pristup istoj uredno i dalje tu mogu parkirati - napisao je dogradonačelnik u komentaru. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 20:22