StoryEditorOCM
SplitŽIVE OD TURIZMA

Iskrcali spavaću sobu podno bedema Tvrđave Gripe; ‘Nadamo se da im ostatak kuće ovako izgleda...‘;

Piše M. G.
14. rujna 2024. - 20:22

Netko nepoznat, iskrcao je cijelu spavaću sobu uz kontejnere podno bedema Tvrđave Gripe. Navada ostavljanja glomaznog otpada pored kontejnera u gradskim četvrtima karakteristična je za znatan broj Splićana, a ruglo osobito bode oči u središtu grada gdje sve vrvi od apartmana namijenjenih turistima.

"Veseli nas nečija nova spavaća soba. Nadamo se da im ostatak kuće ovako izgleda", poručili su na Facebook profilu Gradskog kotara Lučac-Manuš ponudivši i link koji vodi na stranicu s adresama reciklažnih dvorišta Čistoće.

Fotografiju možete pogledati OVDJE

Građanima, očito, podsjećanja nikada dovoljno. Imaju i mogućnost odvoza glomaznog otpada, na internetskoj stranici Čistoće dovoljno je uputiti web zahtjev. Inače, u Gradskom kotaru Lučac – Manuš glomazni otpad odvozi se 3. i 18. dana u mjesecu.

Prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, odlaganje otpada na javne površine je zabranjeno, stoji na stranici Čistoće.

image

Reciklažno dvorište na Pujankama

Saša Burić/Cropix

"Obavještavamo Vas da će Čistoća d.o.o., u suradnji sa gradskim kotarevima i mjesnim odborima preuzimati glomazni otpad ‘na kućnom pragu‘, odnosno na parceli obuhvata građevine. Prema Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom građani jednom godišnje imaju pravo na odvoz glomaznog otpada, bez naknade (uračunat je u cijenu odvoza miješanog komunalnog otpada). Građani svoj glomazni otpad trebaju odložiti u svoje dvorište dostupno vozilu Čistoće d.o.o.", stoji na web stranici gradske komunalne tvrtke. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 20:24