StoryEditorOCM
Splitkad je već bal...

I splitske Bačvice u ‘baušteli‘, usred ljeta počeli radovi na platou. Građani rade dišpete: ‘Iz obijesti ruše ograde...‘

Piše N. L.
10. srpnja 2024. - 18:19

Kad je bal, nek je bal... Kad je već raskopano pola grada, što ne bi bio i betonski plato na plaži Bačvice. Tako bi se nekako mogao i sažeti odgovor iz gradske komunale na majku svih pitanja - zašto se radi sada, u srcu ljeta i turističke sezone, a svakodnevno ga postavljaju svi oni kojima su Bače omiljena plaža.

Sviđalo se to vama ili ne, radovi su tu, umjesto kupača, tamo su sada strojevi i djelatnici tvrtke "Point" koji imaju zadatak sanirati dotrajali, oštećeni, razrovani i, na kraju krajeva, opasni betonski plato po kojem se godinama valjalo kretati krajnje oprezno.

Kako su djelatnici "Vodovoda i kanalizacije" u sklopu radova aglomeracije svoje odradili prije mjesec i pol dana, u Gradu su odlučili uskočiti nakon njih i kompletno popraviti dotrajali beton na dijelu platoa od stepenica kojima se spušta do predjela Željezničar pa do njegovog kraja, gdje se spaja s pješčanim dijelom plaže. Napravit će, vele, to kako spada pa smo mirni narednih 50 godina. Prebetonirat će se, dakle, cijeli spomenuti dio novim, dekorativnim betonom

Kako smo doznali, a to kupačima neće biti nimalo utješno, radovi će potrajati sve do kraja ovog mjeseca, a njihova ukupna vrijednost iznosi oko 150 tisuća eura.

Požalili su nam se u Banovini na obijest i dišpet dijela građana koji neovlašteno ulaze na gradilište, ne poštujući znakove upozorenja koji su jasno istaknuti, iz obijesti ruše zaštitne ograde, a neki su dijelovi opreme, kako doznajemo, čak završili - u moru! 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 15:36