StoryEditorOCM
Splitu subotu

Hrvatski dom Split ima poseban poklon za učitelje i nastavnike Splitsko-dalmatinske županije: ‘Želimo im zahvaliti...‘

Piše Split SD
3. listopada 2024. - 18:39

Hrvatski dom Split u subotu, 5. listopada, u 20 sati svečano otvara novu sezonu u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića koncertom "Spiriti Eccellenti" – Posveta Petru Bergamu, uz Zbor HRT-a i dirigenta Tomislava Fačinija. Tim povodom, a posebno obilježavajući Svjetski dan učitelja, Hrvatski dom Split odlučio je darovati koncert učiteljima i nastavnicima Splitsko-dalmatinske županije.

- Koncertni laboratorij Hrvatskog doma Split prošle je sezone donio trećinu svih prodanih ulaznica, a sezona je bila rekordna. Tako je više od 7000 školaraca i djece vrtićke dobi posjetilo programe za djecu u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića.

image
Jakov Prkić/Cropix

Kako bismo na poseban način obilježili novu sezonu i potaknuli daljnji razvoj ovog inovativnog programa za djecu, odlučili smo prvi koncert u sezoni darovati upravo našim učiteljima i nastavnicima.

Uloga kulture u odgoju i obrazovanju mladih naraštaja neprocjenjivo je važna, pa stoga želimo na poseban način zahvaliti suradnicima koji s nama, posredno i neposredno, intenzivno rade na razvoju publike u županiji - objašnjava ravnateljica Vanesa Kleva.

image

Vanesa Kleva

Vladimir Dugandžić/Cropix

Svečano otvorenje sezone 2024/2025. počet će posvetom jednom od najvažnijih splitskih skladatelja novijeg vremena – Petru Bergamu u izvedbi Zbora HRT-a i dirigenta Tomislava Fačinija.

Bergamo je u zbirci sedam madrigala Spiriti eccellenti, kojoj ovaj nastup duguje i naziv, briljirao u svim aspektima vokalnosti ženskog zbora. Veličanstveni stihovi poetese Marine Čapalije prelijevaju se u raskoš madrigalizma u ovom remek-djelu hrvatske zborske literature.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 18:40