StoryEditorOCM
SplitRECIKLAŽNO DVORIŠTE

HDZ-ovci pomažu Puljku skupljanjem otpada: ‘Čistoća je u alarmantnom stanju, odgovorni su gradonačelnik i njegov pulen‘

Piše Petra Klarić
30. kolovoza 2024. - 13:00
Tomislav Šuta i Ivica Budimir na konferenciji za medije na kojoj su upozorili na alarmantno stanje u ČistoćiSaša Burić/Cropix

Splitski HDZ u petak je ispred reciklažnog dvorišta na Pujankama održao konferenciju za medije pod nazivom "Pomozimo Puljku, očistimo grad", a sve kako bi upozorili na alarmantnu situaciju u "Čistoći". U reciklažno dvorište na Pujankama donijeli su otpad koji su skupili na Kocunaru. 

- Svi znamo da je Split prljav, gradom vladaju neugodni mirisi i grad smrdi. Ponukani otpadom koji je razbacan na sve strane po Splitu tijekom cijelog ljeta, a i tijekom cijele godine, odlučili smo napraviti jednu malu akciju čišćenja. Jučer smo se okupili u jednom kotaru, naš plan je bio da obiđemo barem tri kotara i da ovaj kamiončić napunimo kroz tri kotara te da kroz naredni period napravimo nekoliko takvih akcija. 

Akcija koju smo jučer pokrenuli pod imenom "Pomozimo Puljku, očistimo grad" nastavit će se kroz naredna dva tjedna. Ono što se sigurno može zaključiti je da je splitska "Čistoća" u alarmantnom stanju. To je društvo koje ne funkcionira, društvo koje bilježi rast cijene usluge odvoza otpada, međutim vidimo da na terenu usluga ne funkcionira.

image

Gradonačelnik Ivica Puljak i direktor Čistoće Ivica Karoglan

Vladimir Dugandžić/Cropix

Isto tako, vidimo da u odnosu na prije četiri godine imamo povećan broj djelatnika zaposlenih u Čistoći, to jednostavno govori da organizacija ne funkcionira. Način upravljanja je zakazao, a odgovornost snosi gradonačelnik Ivica Puljak i direktor Ivica Karoglan - rekao je Tomislav Šuta, predsjednik splitskog ogranka HDZ-a, i pozvao sve političke stranke u Splitu da se odazovu ovoj akciji.

Novinare je zanimalo odnose li se ove kritike i na HDZ-ove ljude koji drže važne funkcije u ovoj gradskoj firmi. Šuta je na to kazao da se zna tko je odgovoran - onaj koji upravlja sustavom, odnosno onaj koji vodi društvo. Žele ukazati, dodaje, da se organizacija sigurno treba poboljšati. 

Kažu da ovo nije početak predizborne kampanje, navode da se zna kakvo je stanje u gradu Splitu po pitanju otpada. Smatraju da ova razina nije primjerena drugom gradu u državi. 

image

Ivica Budimir

Saša Burić/Cropix

- Očito organizacija ne funkcionira, kad se stvari jasno poslože, sustav može funkcionirati. Vidjeli smo u prethodnom razdoblju, bez obzira na to koja je vlast bila na čelu grada i upravljala Čistoćom, nikad se nije dogodilo da se odvoz praktički ne odvozi. Prođe i po deset dana, a odvoz stoji na istom mjestu - rekao je Šuta.

Što se tiče špekulacija da su za dio lošeg funkcioniranja Čistoće odgovorni neki radnici, simpatizeri HDZ-a, koji bojkotiraju trenutno vodstvo, Tomislav Šuta kaže da one nemaju nikakvog smisla. 

image
Saša Burić/Cropix

- Mislim da je to apsurdno, i SDP je upravljao gradom, i Željko Kerum je upravljao gradom, i HDZ je upravljao gradom. Mislim da postavljanje takvih teza kad nešto ne funkcionira jednostavno nije prihvatljivo - dodao je.

Najveći apsurd od svega je, tvrdi Šuta, što se nabavljaju strojevi i oprema koji stoje i nisu u funkciji. Poručio je i da institucije trebaju provjeriti zašto se to događa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 00:52