StoryEditorOCM
Split‘stvaranje podjela‘

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika o spomen-ploči: ‘Tome nije mjesto u mom Splitu, skinut ću je idućeg ljeta‘

Piše SPLIT SD
26. listopada 2024. - 11:42

Tomislav Šuta, predsjednik splitskog ogranka HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Splita, oglasio se oko postavljanja spomen-ploče Sašku Gešovskom, ročniku JNA koji je upucan pred Banovinom na prosvjedu 1991. godine. Smatra da je postavljanje ploče nepotrebno i da se tim potezom stvaraju podjele. 

Na Banovinu stiže spomen ploča na latinici i ćirilici u spomen na ročnika JNA! Čeka se samo blagoslov vijećnika

- Spomen pločama koje evociraju i tragične uspomene krvave agresije JNA na Hrvatsku nije mjesto u mom Splitu. Bespotrebno stvaranje podjela preko leđa ročnika JNA koji je nesretno stradao u spletu nerazjašnjenih okolnosti dokazuje da je ova gradska vlast u potpunosti izgubila kompas - poručio je Šuta.

Dodao je i da će, ako Ivica Puljak ploču postavi, istu skinuti već idućeg ljeta. Umjesto ove ploče predložio je drugu, koja će biti na latinici.

- Postavi li Puljak takvu ploču, istu ću skinuti već idućeg ljeta. Jedina spomen ploča za koju u ovom kontekstu ima mjesta na Banovini, ploča je velikog prosvjeda Splićana protiv vojske čiji je razarač ‘Split‘ tek nekoliko mjeseci nakon gađao Split. I to na latinici, službenom pismu u Hrvatskoj - zaključio je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2024 11:43