StoryEditorOCM
Splitneviđeno

Gužva na ulazu u Split je tolika da ‘Prometovi‘ autobusi prometuju bez voznog reda: ‘Ovo je izvan naše kontrole...‘

Piše Petra Klarić
23. listopada 2024. - 15:36

Iz gradske tvrtke "Promet Split" objavili su da je gužva na području Solinske širine, Smokovika i Dujmovače toliko velika da dolazi do značajnijih poremećaja u voznom redu svih linija koje prolaze tim područjem. Zbog kašnjenja dužeg i od sat vremena autobusi na tim linijama trenutno prometuju bez voznog reda.

- Zbog prometnih čepova i zastoja na ulazima i izlazima iz grada, posebice na području Smokovika, Dujmovače i Solinske širine, od jutra dolazi do značajnih poremećaja u voznom redu svih linija koje prolaze kroz navedena područja. Zbog navedenih zastoja, kašnjenja na pojedinim linijama prelaze i sat vremena te autobusi trenutno prometuju bez voznog reda - stoji u objavi "Prometa" na Facebooku.

Kako bismo dobili bolji uvid u situaciju, obratili smo se Hrvoju Mlikoti, glasnogovorniku "Prometa". Kaže da se obavijest odnosi na linije 1, 5, 16, 32, 35, 36, 37, 38, 80... Zapravo sve linije koje prolaze tim područjem.

- Zbog prometnih čepova i zastoja na ulazima i izlazima iz grada, posebno na području Smokovika, Dujmovače i Solinske širine, jutros od 10 sati došlo je do ozbiljnih poremećaja u voznom redu svih linija koje prolaze kroz ova područja. Zbog zastoja, na nekim linijama kašnjenja prelaze i sat vremena, a autobusi trenutno prometuju bez fiksnog voznog reda.

Ovakvi zastoji, nažalost, izvan su naše kontrole, a situacija je izazovna ne samo za putnike, već i za naše vozače, koji se susreću s gužvama i dodatnim pritiscima u prometu. Unatoč tome, zajedno sa organizatorima prometa daju sve od sebe kako bi osigurali kakvu takvu uslugu. 

Pozivamo putnike na razumijevanje i strpljenje, te se ispričavamo zbog svih neugodnosti koje su nastale.

Za više informacija o trenutnim promjenama, preporučamo posjetiti naše službene stranice ili društvene mreže, gdje redovito ažuriramo sve novosti o stanju u prometu - kazao nam je.

Za kraj smo ga pitali ima li možda koji savjet za putnike, a na to nam je rekao da ih moli za strpljenje i preporučuje im da napune mobitele kako bi imali što raditi u autobusu, ali i ako "zapnu" na nekoj od autobusnih stanica. 

- Možda je sada idealna prilika, kad imaju dovoljno vremena, da bace oko na uvjete naše kampanje financiranja D kategorije. Tko zna, možda im se svidi, a ako im se ne svidi, uvijek mogu naći dovoljno zanimljivih članaka za čitanje na portalu Slobodne Dalmacije - savjetuje Mlikota.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 16:02