StoryEditorOCM
Splitpostignut dogovor

Građani mogu odahnuti! Prometove linije uredno će prometovati, a napravit će se i revizija duga teškog 3,1 milijuna eura

Piše Petra Klarić
2. svibnja 2024. - 12:45

Predstavnici tvrtke "Promet" su u četvrtak ujutro s predstavnicima jedinica lokalnih samouprava održali sastanak o dugu teškom 3,1 milijuna eura. Kako nam kažu, sastanak je bio vrlo konstruktivan, a najvažnije od svega je da građani mogu odahnuti jer će sve Prometove linije uredno prometovati.

Podsjetimo, cijela situacija zahuktala se kada su prošloga tjedna splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić i direktor "Prometa" Stanko Sapunar na konferenciji za medije kazali da će zbog nagomilanih dugova biti primorani ukinuti zaustavljanje u nekim jedinicama lokalne samouprave. Sada se čini da do posezanja za tom mjerom ipak neće doći jer je na radnom sastanku postignut dogovor kojim su zadovoljne svi uključeni.

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević iskazao je zadovoljstvo održanim sastankom, za koji kaže da je bio konstruktivan, a dodaje i da se nada da će se u konačnici pronaći rješenje koje će biti zadovoljavajuće za jedinice lokalne samouprave, putnike, ali i zaposlenike "Prometa". Uz njega su na sastanku sudjelovali i predstavnici Omiša, Kaštela i Trogira. 

image

Dalibor Ninčević

Joško Šupić/Cropix

- Održali smo radni sastanak s upravom i stručnim službama "Prometa", bili su predstavnici jedinica lokalne uprave, odnosno suosnivači, koji su na neki način tražili bolja pojašnjenja za dug koji je nastao u prethodnoj godini. Ono što je najvažnije je da je sastanak protekao u jako konstruktivnoj atmosferi i sve ide u dobrom smjeru jer nam je svima cilj da Promet posluje. Najvažnije je istaknuti zaključak da građani mogu biti mirni jer će linije prometovati - rekao je Ninčević.

Kako kaže Ninčević, stručne službe i uprava "Prometa" obvezali su se da će kroz narednih dvadesetak dana napraviti revidirani godišnji izvještaj po metodologiji obračuna obveza prema suosnivačima, odnosno prema korisnicima. 

- Kad dobijemo taj revidirani izvještaj, ponovno ćemo se sastati i proanalizirati ga. Naravno, kada se utvrde stvarne obveze mi ćemo kao odgovorni suvlasnici na temelju toga i postupati. Dogovorili smo i da ćemo, iako smo i do sada ove redovne rate prema tvrtki "Promet" plaćali, svako u okviru svojih mogućnosti i osiguranih sredstava u proračunu, pokušati jedan dio sredstava ili unaprijed prebaciti ili dodatno uplatiti kako bi tvrtka u međuvremeno mogla uredno poslovati - kazao je Ninčević.

Hrvoje Mlikota iz "Prometa" također je zadovoljan zaključcima koji su doneseni na radnom sastanku. Siguran je da će se ovaj problem premostiti i da putnici to neće ni osjetiti, a posebno ga veseli što u cijeloj situaciji uopće nisu sporne plaće Prometovih zaposlenika.

image

Hrvoje Mlikota

Jakov Prkić/Cropix

- Svi su suglasni da nam je zajednički cilj da Promet vozi i da bude na usluzi građanima. Iznimno mi je drago da ta konotacija oko povećanja plaća uopće nije ni spominjana, nitko nije rekao da je sporan dio oko povećanja plaća. Ono što je dobro je da smo dogovorili da ćemo u budućnosti održavati više ovakvih radnih sastanaka, i oko ticketing sustava i nekih drugih modernijih sustava koji nas očekuju. Jedinice lokalne samouprave imat će priliku aktivno sudjelovati u kreaciji svojih linija, a naravno u konačnici i dijela proračuna koji će se odnositi na Promet - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 23:44