StoryEditorOCM
SplitPONUDA NA STOLU

Grad Split prodaje veliko zemljište na turističkoj top-lokaciji, cijena kvadrata je vrlo privlačna, netko već trlja ruke

Piše Petra Klarić
10. srpnja 2024. - 09:44

Grad Split će raspisati natječaj za prodaju neizgrađenoga građevinskog zemljišta, površine 882 četvorna metra, na predjelu iznad uvala Zenta i Trstenik, tik do KBC-ova helidroma.

Naravno, uz uvjet da to na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak odobre lokalni zastupnici. 

Radi se o parceli uz Ulicu Ivana plemenitog Zajca koja se, kako je obrazloženo, prodaje se u svrhu izgradnje privatnog objekta ugostiteljsko-turističke namjene. Iz Banovine za 882 kvadrata traže najmanje 717 tisuća eura, što je cijena koju je predložio Ivan Mijanović, stalni sudski vještak za građevinarstvo i procjenu nekretnina, a usvojilo ju je i gradsko Procjeniteljsko povjerenstvo.

Po početnoj cijeni, kvadrat bi koštao gotovo 813 eura.

image

Gradska uprava uskoro bi mogla raspisati natječaj za prodaju atraktivnog građevinskog zemljišta iznad uvala Zenta i Trstenik

Grad Split

- Prema važećem Detaljnom planu uređenja područja Zenta zemljište je označeno kao građevna čestica broj 5, te se nalazi u području ugostiteljsko-turističke namjene.

Sukladno DPU-u, maksimalni koeficijent izgrađenosti na parceli iznosi 1,5 - navodi se u prijedlogu odluke o raspisivanju natječaja za prodaju gradskog terena.

Ako gradski vijećnici podrže raspisivanje natječaja, on će biti objavljen na službenim internetskim stranicama Grada Splita, u "Slobodnoj Dalmaciji" i na oglasnoj ploči u Banovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 13:19