StoryEditorOCM
Splitzdružena akcija

Drama u Splitu; friško izašao iz zatvora pa nožem upao u agenciju i ukrao novac! Pobjegao je, ali nije daleko stigao...

Piše SPLIT SD
22. srpnja 2024. - 12:42

Splitska policija izvijestila je da je u subotu, 20. srpnja oko 13:30 sati zaprimljena dojava da je nepoznati muškarac u Splitu ušao u turističku agenciju i uz prijetnju noža zatražio novac nakon čega mu je djelatnica predala novčanik. Muškarca su pokušala zaustaviti dva strana državljana s kojima se naguravao i pali su na tlo, nakon čega je udario jednog od njih, uzeo s poda nož koji mu je pao i pobjegao s mjesta događaja.

Nakon zaprimljene informacije utvrđen je identitet muškarca i policijski službenici su započeli s traganjem. Utvrđeno je da je počinitelj osoba koja je da je do sada evidentirana za teška kaznena djela i da posjeduje nož.

Intenzivno traganje na terenu dovršeno je tijekom večeri, policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije Split pronašli su ga i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je muškarac dan ranije izašao iz zatvora.

image

Ilustracija

Nikša Stipaničev/Cropix

- Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 28-godišnjak u subotu, 20. srpnja na području Splita ostvario obilježja dva imovinska kaznena djela.

U 13:15 sati u cilju stjecanja protupravne imovinske nepoznatim predmetom provalio vanjska vrata prenoćišta, ušao unutra, kratko se zadržao i nije uspio ništa otuđiti, da bi u 13:30 sati u cilju stjecanja protupravne imovinske uz prijetnju noža zatražio od djelatnice agencije novac, a ona mu je u strahu za svoj život predala novčanik iz kojeg je uzeo 130 eura.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je od 14. lipnja do 17. lipnja u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi iz stana otuđio mobitel, nakon čega je u unutrašnjosti stana polomio umivaonik, drvenu policu i kliznu stijenku od tuša u kupatilu tako da su isti neuporabljivi, pričinivši štetu od 1.229,00 eura.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 28-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Razbojništvo, Krađa, Oštećenje tuđe stvari i Teška krađa u pokušaju, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku u nedjelju poslijepodne - naveli su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:23