StoryEditorOCM
Splituhićeni su

Doznajemo što stoji iza priče o suzavcu na Ultri: kradljivci su pokušali stvoriti pomutnju među posjetiteljima

Piše Tanja Šimundić Bendić
14. srpnja 2024. - 08:23

S jutrom se među partijanerima s druge večeri Ultre pronijela vijest o bačenom, navodno suzavcu, koji je u gužvi pred prostorom Ressistancea pola sata iza ponoći stvorio manje zdravstvene tegobe nekolicini osoba. One su potom zatražile pomoć dežurne liječničke službe. Ipak nije bila riječ o klasičnom suzavcu, već o "pepper sprej" što je policija vrlo brzo i dokazala temeljem izjava svjedoka, te pregledom video zapisa.

Vrlo brzo se potvrdilo kako iza svega stoji nekoliko osoba koje su korištenjem "pepper spreja" pokušale stvoriti pomutnju među okupljenim mnoštvom u Parku mladeži, kako bi počinile kazneno djelo drske krađe kidanjem lančića.

image

Bez obzira na manji incident zabava se odmah nastavila  dalje

Nikola Vilić/Cropix

- Neposredno nakon zaprimljenih prijava uhićena su tri strana državljanina kod kojih je pronađena određena količina otrgnutih lančića. Već kod njihovih zaprimanja imali smo saznanja o korištenju "pepper spreja". Neposredno nakon toga su uhićene osobe koje smo temeljem indicija povezali s počinjenim djelom. Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Nikakve ugroze, naguravanja ili bilo čega što bi upozoravalo ili ukazivalo na rizičnu situaciju nije bilo - naveo nam je Paško Ugrina, voditelj operativnog analitičkog centra na osiguranju javnog okupljanja.

Jedna od djelatnica redarske službe nam je potvrdila kako je nedugo poslije ponoći u okupljeno mnoštvo pred prostorom Ressistancea otpušteno nešto što je u prvi mah nalikovalo na suzavac. Nakon što su neki od partijanera osjetili peckanje očiju, manju nelagodu s disanjem, došlo je brzo do osipanja ljudi na mjestu incidenta.

image

Nije bio suzavac negoi paper sprey

Jelena Banovac/

- Kako se brzo proširilo među ljudima, neki partijaneri su osjetili kao čudan osjećaj, naglo peckanje u grlu, nosu, suzenje očiju. Osjetilo se da je nešto ubačeno među njih pa su se razbježali s tog mjesta. Ali kako se odmah vidjelo da to nije bio pravi suzavac, jer se na to u prbvi mah ciljalo, svi su se odmah vratili na podij i luda zabava je nastavljena kao da se ništa nije dogodilo - navela nam je jedna redarka.

image

 Dr Dubravko Šola.


 

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:31