StoryEditorOCM
Splitnova promjena

Domovinski pokret u splitskom parlamentu više nema vijećnika, Zlodre napustio stranku: ‘Ne slažem se više s Penavom...‘

Piše Split SD
22. listopada 2024. - 14:37

Aris Zlodre novi je član stranke ‘Domino‘. Za Dalmaciju Danas  je potvrdio da je napustio Domovinski pokret te da političku karijeru nastavlja u stranci Marija Radića.

- Istina je, više nisam član Domovinskog pokreta i ušao sam u stranku ‘Domino‘. Učinio sam to nakon stranačkih izbora u Domovinskom pokretu, a osim mene DP je napustio i Ante Lozo, predsjednik Gradskog kotara Bačvice.

image

Aris Zlodre 

Duje Klarić/Cropix

Više se ne slažem s politikom Ivana Penave. Vjerujem da mnogi razmišljaju kao i ja i moram reći da sam zbog neslaganja s Penavinom politikom mogao napustiti stanku i priključiti se novoj stranci ‘Domino‘. Domovinskom pokretu želim sve najbolje i želim im sreću u daljnjem radu - kazao je Zlodre za Dalmaciju Danas .

image

Ivan Penava

Damir Krajač/Cropix

Zlodrinim izlaskom iz stranke Domovinski pokret ostao bez vijećnika u splitskom parlamentu.

Stranka ‘Domino‘ oformljena je nakon velikog sukoba unutar DP-a kada su se ‘domovinci‘ razdvojili na dvije frakcije: onu koja podržava trenutnog predsjednika Ivana Penavu i drugu koja je bila bliska Mariju Radiću, trenutnom predsjedniku, bivšem članu Domovinskog pokreta i osnivaču stranke ‘Domino‘.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Podsjetimo, u splitskom Gradskom vijeću Zlodru je mijenjao član DP-a Martin Mladen Pauk, a iz desne koalicije još uvijek je na poziciji splitskog vijećnika Ante Grubišić iz HSP-a.

image

Martin Mladen Pauk 

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 14:38