StoryEditorOCM
SplitNA MOJ RAČUN

Član SplickeScene pripremio posebnu poslasticu za ljubitelje komedije: ‘Ovo je za komičara isto što i film za redatelja‘

Piše Mia Uzinić
14. rujna 2024. - 14:34

Ivica Lazaneo, član svima nam poznate SplickeScene objavio je specijal "Na moj račun". Kaže da je došlo vrijeme da neke baze odu u mirovinu, a za obožavatelje je već pripremio novi materijal. Poznato je da pune dvorane diljem Hrvatske i regije, a komičari se pripremaju i za "Lisinski" u prosincu - najveći izazov do sada. Lijepo je vidjeti da scena raste jer kad prođe ljeto, stand up komedija će biti glavni izlazak velikom broju Splićana. 

- Ovo je i svojevrsna kruna mog dosadašnjeg rada. Specijal sadrži materijal kojeg stvaram od početka karijere, već je izbrušen i ispoliran do kraja. Bilo je vrijeme da svoje baze plasiram i da ih ovjekovječim. Moram priznati da su mi neke od njih već i dosadile jer sam ih izveo stotinu puta, publika ih već jako dobro poznaje. Neke teme sam već i prerastao tako da sam osjetio da je ovo pravi trenutak da to zabilježim i stavim iza sebe - govori Lazaneo. 

Specijal traje 42 minute, a to je duplo manje od Lazaneovog showa "Šta ti misliš sa svojim životom ?" kojeg je razbio na dvije tematske cjeline. Tako "Na moj račun" se bavi obiteljskim temama i obrazovanjem, a drugi dio specijala će biti provokativniji.

- Specijal sam samostalno montirao, a to je možda bila loša odluka jer je to savršen recept da se sam sebi zgadiš. Ne znam jeste li ikada čuli snimku vlastitog glasa i zgrozili se...e sad probajte zamisliti taj osjećaj traje tjednima. Jedva sam dočekao objaviti ovo jer se više nisam mogao slušati ni gledati - priznaje Lazaneo. 

image

Članovi SplickeScene: Ivica Lazaneo, Tomislav Primorac, Ante Travizi i Josip Škiljo 

Ante Čizmić/Cropix

Kaže da je specijal komičaru isto što i film za redatelju ili album glazbeniku. 

- Mi komičari smo na drugom kraju tog spektra. Kada glazbenik izbaci album, svi žele čuti hitove. Kada mi izbacimo specijal, ljudi žele čuti novi materijal. Zato sam već pripremio novi show "Nekulturno uzdizanje" s kojim uskoro krećem na turneju - kaže Lazaneo. 

Izbacivanje stand up specijala je relativno novi trend na našoj sceni, a Lazaneo se nada da će uskoro i njegovi kolege objaviti svoje specijale. 

- To nam itekako daje na ozbiljnosti i podiže sliku naše profesije u očima publike. Već ih je izašlo nekoliko na YouTubeu, Josip Škiljo objavljuje svoj u idućih deset dana. Kroz jesen i zimu će isto učiniti i Ante Travizi te Tomislav Primorac. Svi ljubitelji komedije će biti namireni - zaključuje Lazaneo. 

Cijeli specijal možete pogledati u nastavku: 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 14:35