StoryEditorOCM
SplitOBEĆATI JE LAKO

Čelnik splitskog SDP-a oštro napao Puljka zbog Pazara: ‘Godinama je ruglo grada, a mi imamo samo političku tržnicu‘

Piše SPLIT SD
23. srpnja 2024. - 18:16

Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević objavio je u utorak sedmu po redu objavu namijenjenu gradonačelniku Ivici Puljku. Matijević se obvezao da će svojim objavama revno pratiti gradonačelnikovu turneju predstavljanja 16 gradskih projekata, a danas se posebno osvrnuo na Puljkovo obećanje o uređenju Pazara.

- Od tržnice imamo jedino političku tržnicu/trgovinu. Ivica Puljak je u svom programu veliku pozornost dao obećanju kako će urediti Pazar. Koliko god on nama možda izgledao šarmantno činjenica je da je glavna splitska tržnica već godinama ruglo grada. U siječnju 2022. godine na inicijativu oporbe je sazvana tematska sjednica o stanju Pazara gdje su se jednoglasno donijeli sljedeći zaključci:

- Prostorno-programske studije za rekonstrukciju gradskih tržnica izrađene 2019. godine bit će podloga za arhitektonsko-urbanističke natječaje.

- Preporučuje se pokretanje izrade programa arhitektonsko-urbanističkog natječaja za prostor Glavnog pazara u najkraćem mogućem vremenu. U procesu izrade programa za arhitektonsko-urbanističke natječaje uključit će se zakupci i svi ostali koji privređuju na prostorima tržnica - kaže čelnik splitskog SDP-a.

No, najavljeni arhitektonsko-urbanistički natječaj nisu napravili, ističe Matijević. Riješeno je jedino betoniranje južne strane zbog zakupaca iz Hrvojeve, a sve drugo ostalo je - isto.

- Puljak je pompozno najavio da krećemo u uređenje Pazara i kako će on biti gotov u ovo mandatu. Arhitektonsko-urbanistički natječaj naravno da nisu ni napravili. Jedino što se napravilo po pitanju Pazara je betoniranje južne strane zbog zakupaca iz Hrvojeve dok je sve ostalo isto te će Pazar ostat ovakav kakav je još tko zna koliko godina.

Odnosno, ostat će ovakav dok je Puljak gradonačelnik. „Obećati je lako, a realizirati ne znam“, bi trebao biti njegov novi slogan  - zaključio je.

image

Matijevićeva objava

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 21:22