StoryEditorOCM
SplitUSPOREDIO CIJENE

Britanac odlučio istražiti koliko je Split zaista skup grad i šokirao se: ‘Znate li koliko ovo košta u Sheffieldu?!‘

Piše Frano Kiso
17. srpnja 2024. - 07:13

U srcu smo ljetne turističke sezone i na našu obalu svakodnevno pristižu stotine tisuća turista iz cijelog svijeta, a sve njih spremno dočekaju mnogobrojni ugostiteljski objekti. Međutim, neke od njih poprilično šokiraju naše cijene hrane i pića pa kukaju po društvenim mrežama kako je Hrvatska postala preskupa destinacija za ljetovanje.

- Uvijek sam slušao kako je Split skup grad, da ne dolazim i da bježim od njega, pa evo da provjerimo je li zbilja tako - započeo je svoj TikTok video jedan Britanac koji se naslušao loših iskustava njegovih prijatelja i kolega.

Čim je zagazio na splitsku Rivu, naglasio je da mnogi od njih ne razumiju da je ovo ipak stara gradska jezgra i da su one u pravilu skupocjene u gotovo svim europskim gradovima.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Restorani bi ovdje trebali biti jedni od najskupljih, ali pogledajte ovo - 16 eura za salatu, 18 eura za pizzu. Pa, to bi platio i doma u Sheffieldu! - naglašava turist napominjući da ne treba niti pomišljati koliko to sve skupa koštalo u Londonu.

Pozitivno su ga iznenadile i cijene u samoj Dioklecijanovoj palači, ključnom turističkom žarištu te smatra da, primjerice, 34 eura za rib-eye odrezak uopće nije puno s obzirom na lokaciju.

- U svim većim britanskim gradovima bi platio isto ili više, ali ja bi radije živio ovdje. Ljudi su prijateljski nastrojeni i nema kriminala po ulicama. Međutim, jasno mi je da je ovo i dalje preskupo lokalnom stanovništvu - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 04:02