StoryEditorOCM
Splitrat bivših kolega

Barbir negira da je koristio SDP-ove liste u predizbornoj kampanji, brutalno opleo po Matijeviću: ‘On je HDZ-ov igrač‘

Piše SPLIT SD
19. lipnja 2024. - 10:33

Damir Barbir, nezavisni gradski vijećnik i nekadašnji član SDP-a, demantirao je na svom Facebooku da je koristio SDP-ove podatke u svrhu predizborne kampanje, a predsjednika splitskog SDP-a Davora Matijevića nazvao je HDZ-ovim igračem u SDP-ovoj majici. Također, kaže da s Peđom Grbinom nije obiteljski prijatelj. 

- Zaista je teško to sve pobrojati, međutim motivi su jasni i moraju biti javni. Koncentrirat ćemo se na najvažnije.

1. Davor Matijević je opstruirao razvoj Grada Splita i djelovao skupa sa oporbom odnosno HDZ-om, Domovinskim pokretom i Kerumom u Gradskom vijeću Grada Splita. Razvoj i progres grada nikada nije podržao. Cilj mu je bila destrukcija i neuspjeh. Sve to se jasno može vidjeti u njegovom djelovanju kroz Gradsko vijeće Grada Splita.

image

Damir Barbir

Vojko Bašić/Cropix

Najvažnije mu je bilo da Grad Split ne ide naprijed, jer je to vidio kao svoju priliku. Da je uspio u svom naumu da zavlada pojedinom gradskom firmom, što je gradonačelnik jasno istaknuo, zadovoljio bi se i time i privremeno bio manje destruktivan.

S obzirom da politiku gleda kao plijen, a da mu taj plijen nije omogućen, njegova pozicija i djelovanje je svima bilo jasno. Grad Split nije smio ići naprijed, trebao je propadati kako bi što prije došao do nove prilike za plijen.

2. Davor Matijević je opstruirao svoju vlastitu stranku u parlamentarnim izborima. I tu je motiv jasan. S obzirom da nije ostvario svoje planove i ugrabio Grad Split u svoje kandže, vođen istim destruktivnim naumom, nastupio je prema ‘svojoj’ stranci - SDP-u.

Šef splitskog SDP-a o pokrenutoj istrazi: Stranci prijeti kazna zbog Barbira, koristio je naše baze podataka u kampanji

Cilj je bio što lošiji plasman stranke na parlamentarnim izborima, na čemu se sustavno trudio kroz medije i među članovima kako bi kasnije u unutarstranačkim izborima dobio priliku upravljati strankom, što bi u njegovoj potpuno umišljenoj realnosti, dovelo posredno do prilike da jednog dana upravlja Republikom Hrvatskom. Jer, Republika Hrvatska je ipak veći plijen od Grada Splita.

Opstruirati vlastitu stranku je nova razina moralnog dna u hrvatskoj politici. A vjerujem i puno šire.

3. Najnovija epizoda terora i destrukcije je započela iznošenjem njegove laži da je Peđa Grbin moj obiteljski prijatelj. Cilj te laži je umanjiti moje zasluge u Gradu Splitu i opravdati moje kadroviranje na listi za Sabor koalicije Rijeke Pravde na završenim parlamentarnim izborima temeljem mog poznanstva sa Peđom Grbinom. Tu laž je konstantno ponavljao u prethodnim objavama.

Istina je sljedeća: zadnji put kada sam uspostavio komunikaciju sa Peđom Grbinom je 5. srpnja 2023. godine, a to je razdoblje kada sam još bio član SDP-a. Od trenutka mog napuštanja SDP-a nijednom nisam razgovarao sa Peđom Grbinom. Nadalje, ni moji roditelji, a ni ja nismo nikada upoznali nijednog člana obitelji Peđe Grbina. Stoga Matijevićeva tvrdnja da je Peđa Grbin moj obiteljski prijatelj je laž.

image
Vojko Bašić/Cropix

4. Sljedeća laž je bila da sam SDP-u Split ukrao pristupne šifre web stranici. Riječ je o stranici kojoj nikad nisam pristupio niti sam znao tko je istu izradio te tko je istoj pristupao. SDP Hrvatske je pristupio navedenoj stranici (znači nitko nije ukrao nikakve šifre, jer se istoj inače ne bi moglo pristupiti), i jasno ih demantirao na istoj. Ta laž je izmišljena kao odgovor na moju konstataciju da web stranicu nisu ažurirali pune 3 godine. Da ne bi ispali nesposobni izabrali su biti lažljivi.

5. Vrhunac njegovog destruktivnog pohoda je i optužba mene za korištenje podataka SDP-a, a posredno i SDP-a za curenje podataka. (Pilko je Matijeviću bio samo sredstvo, a ljudi su njemu potrošna roba).

Cilj je opet jasan. Moje blaćenje i progon kako bi sebi i javnosti lakše objasnio moj dobar izborni rezultat (nešto manje od 2000 preferencijalnih glasova), ali i istodobno pokušaj činjenja štete svojoj vlastitoj stranci koja bi njegovim lažnim optužbama trebala platiti drakonske kazne.

Za kraj pitanje: Zašto čovjek pokušava učiniti sve da zaustavi svaki progres Grada Splita? Zašto čovjek pokušava srušiti gradsku vlast? Zašto čovjek želi ogromnu štetu svojoj vlastitoj stranci? Zašto čovjek laže i izmišlja činjenice kako bi manipulirao javnost da mu pomognu u ostvarivanju njegovih ciljeva? Odgovor je jasan:

Davor Matijević je HDZ-ov igrač u SDP-ovoj majici - napisao je Barbir.

image

Objava Damira Barbira

Screenshot/Facebook

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 13:58