StoryEditorOCM
Splita bila je idila...

Bahato glisirao na manje od 300 metara od obale kraj Marjana pa pregazio dupina; sve je snimljeno, pogledajte!

Piše split sd
15. srpnja 2024. - 16:20

Nepropisna vožnja na Jadranu, opasna za stanovnike mora i za ljude, od odraslih do djece, tema je brojnih ljetnih tekstova i objektiva.

Uz skutere koji voze brzo preblizu obale najveća su opasnost gliseri, koji također ne poštuju odredbu koja kaže da se ne smije glisirati na manje od 300 metara od kraja. Takva vožnja "starih morskih vukova" minulih je ljeta znala za sobom ostavljati ljudske žrtve.

Zoran primjer takve nepropisne i bahate vožnje u videu je zabilježio korisnik Facebooka Ivan Gudić uz napomenu: "Pogledajte do kraja ovi žalostan kraj lipote pod naletom primitivizma i agresije",

Dok je snimao idilični zalazak sunca pored Marjana, on je primijetio par dupina te ih je uspio uhvatiti u kadar i pratiti u njihovom opuštenom i atraktivnom kretanju.

Odjednom je u kadar, gotovo istodobno s dupinovom repnom perajom, uletio gliser u punoj brzini čiji vozač vjerojatno nije vidio dupina pred provom.
kao što vjerojatno ne bi vidio ni kupača ili ronioca.

Nadamo se da je barem njega uspjela vidjeti i identificirati pomorska policija i da mu je napisala kaznu. Baš kao što se nadamo da je dupin uspio na vrijeme zaroniti i izbjeći jureći gliser, iako tako baš i ne izgleda...

image

Par dupina prije nego što je na jednoga od njih naletio gliser
 

Screenshot Facebook Ivan Gudić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:42