StoryEditorOCM
Splitzanima ih samo posao

Ante i Kristian vratili su se u Split, osnovali firmu i onda im je iz inozemstva stigla investicija od 2 milijuna dolara

Piše Mia Uzinić
10. rujna 2024. - 13:31
Kristian Kamber i Ante Gojsalić osnovali su startup ”SplxAI” -  jednu od prvih kompanija u svijetu koja nudi zaštitu korisnika i poduzeća od sigurnosnih rizika koje donosi umjetna inteligencijaPaun Paunović/Cropix

"Ne treba nikamo ići, nigdje drugdje tražiti, sve što jest i tu je" riječi su koje ste možda nekada pročitali prolazeći splitskom Pjacom.

Ta rečenica najbolje opisuje ono što su napravili Ante Gojsalić i Kristian Kamber - vratili su se u rodni grad i osnovali startup "SplxAI" -  jednu od prvih kompanija u svijetu koja nudi zaštitu korisnika i poduzeća od sigurnosnih rizika koje donosi umjetna inteligencija.

Nedugo zatim američki i europski investitori odlučili su u njih uložiti dva milijuna dolara, što je jedno od najvećih ranih ulaganja ikada u regionalni startup. Ante se umjetnom inteligencijom bavi posljednjih deset godina, a većinom je surađivao s inozemnim tvrtkama. 

- Moji počeci vezani su za računalnu znanost, a kasnije sam se zaposlio u firmi u kojoj sam stvorio tim od 40 ljudi. Ubrzo sam postao menadžer za "big data". Onda je uslijedio poziv od jednog njemačkog startupa koji se bavi kibernetičkom sigurnošću i surađuje s bankama, osiguranjima i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 13:34