StoryEditorOCM
SplitNOVI ‘ILEGALCI‘

A njima je dozvoljeno? Stranci u srcu stare gradske jezgre postavili ilegalan štand: ‘Važno da su domaći svit potirali!‘

Piše Frano Kiso
26. srpnja 2024. - 12:24

U srcu smo ljetne turističke sezone i u grad pod Marjanom pristiže stotine tisuća turista željnih odmora na prekrasnoj obali, no ima tu i mnogo onih koji su došli zaraditi koji eura, pa makar to bilo i na nezakonit način.

Iako gradska vlast muku muči s ‘ilegalcima‘ po Splitu te su jučer čak objavili i javni popis nelegalnih objekata, čini se da usred ljeta ima još više onih koji operiraju po gradskim površinama bez potrebne dozvole. Dogradonačelnik Bojan Ivošević je nedavno i javno prozvao strane državljanine koji su zbog brze zarade na konopcu držali strogo zaštićene životinje.

Splitski komunalci svega su se nagledali, ali ovo... Pogledajte što muškarac drži vezano na konopcu, pozvana i policija

Sada je u Facebook grupi ‘Get Getanima‘ osvanula objava u kojoj je vidljivo kako stranci prodaju predmete na improviziranom štandu u centru stare gradske jezgre, evidentno bez ikakve dozvole.

- Udomaćili su se od 19 sati i stranci su. Komunalaca nigdi - žali se autorica fotografije, a u komentarima su i drugi Getani imali slične primjedbe u vezi komunalnog redarstva.

image
Get Getanima/Facebook

- Ja u mom kvartu nikad komunalce nisam vidjela. Njima trebaṣ̌ prijaviti da bi digli g*zice i neṣ̌to poduzeli. A i tada je velika ṣ̌ansa da se niṣ̌ta neće dogoditi. Taj odjel je sam sebi svrha - piše druga Splićanka dok njen susjed napominje da je "važno da su domaći svit potirali".

- Komunalni redari su stalno na Rivi, to im je najlakše. Prate hoće li netko popiti nešto na zidiću ili klupi. Ne pijem alkohol, ali imam bočicu sa vodom u torbi i bojim se vode napiti da me ne bi kaznili. Nedavno je sjedila grupa mladih ljudi na Rivi uz more, okrenuti leđima Rivi. Baš je bila tišina, nismo ih ni čuli ni vidjeli odmah. Odjednom smo čuli glasove, okrenuli se, a oni okruženi sa 3 komunalna redara i nekoliko policajaca. Napisali su im kaznu. One u pijanim kolonama nikada neće kazniti jer je sve dogovoreno sa gradskom vlasti - prepričavaju ogorčeni članovi grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 20:22