StoryEditorOCM
OtociPATROLE NA OTOKU

Uhvatio se volana kao pijan plota: na Braču dvaput zaredom zaustavljen isti vozač ‘pod gasom‘, kazna će mu biti ogromna

Piše SPLIT SD
2. listopada 2024. - 13:13

Policijski službenici su jučer oko 1 sat na Braču zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja vozilom u alkoholiziranom stanju od 1,11 promila radi čega je isključen iz prometa. Prekršajno je sankcioniran, te mu je izdana naredba o određivanju mjere opreza zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 sati.

Međutim, u 2:40 sati policijski službenici su ga ponovno zaustavili, te je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena naredba o određivanju mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom.

Uhićen je i doveden u službene prostorije, te je prekršajno sankcioniran izricanjem novčane kazna od 1980 eura. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 4 mjeseca.

Pijan i u Pučišćima

Također, jučer u Pučišćima policajci su izdali naredbu za zaustavljanje kojom prilikom se vozač oglušio na izdanu zapovijed i pokušao pobjeći policiji. Napustio je vozilo i pobjegao, ali ubrzo je pronađen.

- Utvrđeno je da je 43-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i u alkoholiziranom stanju. Alkotestiran je i izmjerena mu je koncentracija od 0,79 promila.

Doveden je u službene prostorije, zadržan do otrježnjenja i nad njim je proveden prekršajni postupak. Prekršajno je sankcioniran, izrečena mu je novčana kazna od 2100 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 30 dana - otkrili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 13:13