StoryEditorOCM
Otociadio gužvama

Spas za goste; popularna otočka destinacija dobila novi javni parking preko ljeta. Doznali smo cijene parkiranja...

Piše Sandra Barčot
17. srpnja 2024. - 08:40

Otvoren je javni parking u Komiži i to s ukupno 51 parking mjestom, od čega su dva parking mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom.

- Na adresi Oključina 1, uredili smo i stavili u funkciju javni parking otvorenog tipa Norpina – kazuje nam Brigita Fiamengo, direktorica komunalnog poduzeća „Nautički centar Komiža”, te iznosi detalje:

- Parking Norpina bit će na raspolaganju tijekom perioda predsezone-posezone točnije do 31. listopada, a tijekom zimskog perioda na njemu ćemo organizirati uslugu suhog veza za vlasnike plovila.

image

Bit će mjesta i za privatnu parking poziciju

Privatni album

Parking je opremljen 24-satnim video-nadzorom s ukupno osam kontrolnih točaka, a u tijeku je i nabavka 5 nautičkih ormarića kojima će se omogućiti priključak električne energije i vode po sistemu naplate putem kovanica za vlasnike vozila ili pak korisnika suhog veza.

Naime, parking Norpina je otvoren za komercijalnu upotrebu, za korisnike satnih, dnevnih ili tjednih korištenja prostora za „promet u mirovanju”, kao i za korisnike privatnih, odnosno rezerviranih parking mjesta.

image

Korisnici su točno određeni kao i cijene usluga

Privatni album

- Sat parkiranja je 1 euro, dok za dnevnu kartu, 24 sata, treba izdvojiti 13 eura, a tjedna parking karta znači za sedam dana iznosi 65 eura – brojčane podatke iznosi nam direktorica Fiamengo, te prisnažuje:

image

Novi javni parking u Komiži

Privatni album

- Za rezervirano parking mjesto, u periodu sezone od 1. travnja do 31. listopada iznosi 199 eura, dok imamo i cjenik za povlaštenu sezonsku parking kartu, i to tri opcije. Znači za domicilno stanovništvo, sa prebivalištem ili boravištem, ili tko ima radni ugovor u Komiži, ili korisnik skladišnog prostora, može uzeti kartu po cijeni od 39 eura, dok se druga povlaštena sezonska parking karta odnosi na osobe koje imaju nekretninu u Komiži te je za njih cijena 70 eura za sezonu. Treća povlaštena karta je za umirovljenike sa prebivalištem ili boravištem u Komiži, a cijena za sezonu je 19 eura.

image

Parking ima 51 mjesto

Privatni album

Što se pak parkinga rezerviranih za privatna mjesta tiče, ona su određena na poziciji označeni brojevima od N1- N20, te će oni koji plate ovu uslugu imati ključeve od rampi za ulazak na javno parkiralište.

- No zbog velikih vrućina, sadnju stabala i ukrasnog cvijeća na rubne žardinjere koje omeđuju cijeli parking Norpina, morali smo odgoditi do jeseni. A tada će naš novi javni prostor zasjati u novom ruhu – rezimira Brigita Fiamengo, čelnica gradskog otočnog komunalnog poduzeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 20:59