StoryEditorOCM
Otocipostira na nogama

Šok na Braču; turisti izronili 5 živih periski, pa ih nosili ležerno u kutijama! ‘Uhvatio sam ih na djelu, pobigli su‘

Piše Sandra Barčot
19. srpnja 2024. - 08:29

Brzo su reagirali Postirani na dvoje gostiju koji su odlučili svoj suvenir s ljetovanja izvaditi iz - mora u uvali Trstena, bez obzira što se radi o zaštićenoj morskoj vrsti, koja je pred izumiranjem, o periskama!

- Četvrtak popodne dvoje turista, nadam se bezazlenih, izašlo je s plaže s dvije kutije u kojima su imali 5 komada periski. Živih! Odmah sam ih upozorio, slikao i zvao policiju, no naravno da su dali petama vjetar, pobigli su kada sam ih uhvatio na djelu - ljutito nam prepričava Postiranin, ne shvaćajući tko to može zaronit i zaštićenu vrstu isčupati s dna mora.

image



 

Nikola Vilić/Cropix

- Pa danas smo u dobu kada možeš sve "googlati", znati jednim klikom što se može, što ne može. Al‘ briga njih, oni su već periske vidili na svom regalu, ulaštene kao ukras - zbori nam dalje otočanin koji je promtno objavu "podijelio" i na društvenim mrežama u pokušaju da razotkrije počinitelje.

- Dvojac, par, muškarac i žena srednjih godina, bili su u automobilu slavonskobrodskih oznaka, pa se nadam i brzoj reakciji policije - prisnažuje očevidac ovog devastiranja morskog dna, uništavanja flore i faune bez ikakvog promišljanja.

Upit smo i mi poslali djelatnicima Policijske uprave Splitsko-dalmatinske. Odgovor čekamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. kolovoz 2024 10:54