StoryEditorOCM
OtociDI STE SADA BRAČANI?

Roko Bezić išao očitati struju u kući na Šolti i snimio gigantsko gnijezdo stršljenova: ‘Nije baš da smo se bojali...‘

Piše D.B.
13. rujna 2024. - 08:44

‘Uzeli ste nan Mrduju, e gnijezdo stršljenova nećete, ko vas j...‘

Zafrkaje se tako Šoltanin Roko Bezić nakon što se na društvenim mrežama, a onda i na portalima, zavrtila informacija kako je u kući na otoku Braču pronađeno ogromno gnijezdo stršljenova. Prava je istina istina da je gigantno gnijezdo pronađeno u Srednjem Selu pored Grohota.

Gnijezdo je visoko 1, 6 metara, a Roko i njegov prijatelj su ga pronašli nekidan kad su u vikendici gospođe koja ne živi tamo išli očitati potrošnju struje. Riječ je o staroj kući koja se nalazi u centru Srednjeg Sela u kojoj nitko nije boravio godinu dana. Toliko je, izgleda, trebalo stršljenovima da izgrade svoj "neboder"

- Objavija san video na Facebooku i u par dana imam pola milijuna pregleda - pohvalio nam se Roko. A u videu zahvaljuje Bračanima, svojim "susjedima i dobrim ljudima" koji su ga proslavili.

- Ko zna, možda uđemo u knjigu rekorda. Metar šezdeset i promjera 60. Znači, Šolta. Eto, ako će ga ko doć izgledat, to nam je dogodine u ponudi otoka - zeza se Roko.

- I što će sad bit s tim gnijezdom? Vidim da se zezate da će bit turistička atrakcija, ali jeste li se preplašili - pitali smo Šoltanina. 

- Malo. Nije bilo stršljena za vidjet nigdi tako da nije baš da smo se bojali - kazao nam je Roko Bezić, pa dodaje:

- Prije tri godine ovdašnja Vinarija Balić je imala probleme s gnijezdom stršljenova u jednoj kući, pa su se priselili u drugu kuću. Ali nisu stršljenovi još otišli iz Srednjeg Sela, pričaju ljudi, samo se sele iz kuće u kuću.

Video možete pogledati na ovoj poveznici.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 09:13