StoryEditorOCM
OtociNA PUTU PREMA ZADRU

Drama na Jadranu! Putnik kod Jabuke pao s kruzera u more, traje velika potraga na pučini: ‘Stradao je mladi Britanac‘

Piše Dalmacija SD
9. kolovoza 2024. - 12:41

NOVIJE:

- Sukladno uspostavljenom planu akcije traganja i spašavanja, u potrazi za mlađim državljaninom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u akciju traganja uključene su Lučka kapetanija Split, Lučka ispostava u Hvaru, zatim Obalna straža s brodom i zrakoplovom, kojim se pretražuje područje nestanka te službenici iz Postaje pomorske i aerodromske policije u Zadru.

U traganje za nestalim angažirane su i posade putničkih brodova "Explorer Of The Seas", "AF Marina" i "Olympos Seaways" te vlasnici privatnih brodica koji su se svojevoljno priključili akciji.

Od početka akcije se putem obalnih radio postaja Split i Zadar odašilje obavijest o čovjeku u moru, prema svim sudionicima u pomorskom prometu - kazali su iz Ministarstva mora.

 

RANIJE: Kruzer "Explorer Of The Seas", koji je prije nekoliko dana bio i u Dubrovniku, trebao je uploviti u Zadar u podne, međutim čini se da do toga neće doći u dogledno vrijeme.

Prema informacijama s društvenih mreža, u tijeku je potraga za putnikom koji je pao u more jutros oko 4 sata. Na moru su vidljivi brodovi koji vjerojatno pomažu u potrazi.

"Ploveći hotel" iz flote kompanije "Royal Carribean" trenutno se nalazi na poziciji zapadno od otoka Sveti Andrija i Biševo u viškom arhipelagu, na samom rubu hrvatskog teritorijalnog mora.

Primjetno je da posada kruzera, sukladno pravilima, već satima kruži i plovi u smjeru sjever-jug akvatorijem gdje je prijavljen nestanak putnika.

image

Trenutna pozicija kruzera "Explorer of the Seas‘ zapadno od Visa, Biševa i Svetog Andrije

Ako je suditi prema informacijama koje su na Redditu objavile osobe koje se navodno nalaze na spomenutom kruzeru, incident se dogodio oko šest sati ujutro, kada se na brodu uključio i alarm.

- Imaju nekoliko lokalnih brodova s obje strane i oko šest brzih spasilačkih čamaca na raspolaganju. Formirali smo liniju na moru široku oko dvije milje i polako pretražujemo područje. Nakon više od sedam sati u moru, šanse nisu velike.

Ako je osoba pala s dvanaeste palube, gdje je područje ograđeno trakom, udarila bi u more vrlo snažno, što je pad s visine od 25 metara. Postoje glasine da je u pitanju tinejdžer ili mlada odrasla osoba.

Moje misli su s obitelji, sigurno su izbezumljeni dok čekaju vijesti - napisala je oko 12.30 sati na Redditu osoba koja tvrdi da se nalazi na kruzeru "Explorer Of The Seas".

On Explorer of The Seas and was awoken with an Emergency Code
byu/Aramedlig inroyalcaribbean
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. rujan 2024 05:27