StoryEditorOCM
Otocineočekivani ‘krivac‘

Planski uzeli karte za koncert na trajektu za Olivera, pa izvisili: ‘Promijenili su termin!‘ ‘Jadrolinija‘: ‘Žao nam je‘

Piše Frano Kiso
19. srpnja 2024. - 14:01

Već nekoliko godina Dalmatinci svako ljeto gotovo religiozno odaju počast velikom Oliveru Dragojeviću u čiji spomen brojne radiostanice puštaju njegove pjesme po cijele dane, dok su neke manifestacije već postale tradicionalne, poput prigodne "Trag u beskraju".

Tom prilikom Vela Luka dočekuje mnogobrojne Oliverove obožavatelje na koncertu u čast legendarnom glazbeniku, a početak same manifestacije je plovidba trajekta od Splita do Korčule.

"Jadrolinija" je tom prigodom najavila da će ove godine uvesti dodatno putovanje 26. srpnja iz Splita za Vela Luku u 18 sati, a to nije niti malo sjelo onima koji su mjesecima prije planski kupili kartu za trajekt u 17 i 30.

image
Ante Čizmić/Cropix

- Taj brod je već četiri godine bio u 17 i 30 pa sam odlučila ove godine otići na koncert i u trećem mjesecu sam kupila karte upravo za taj termin. Nabavila sam apartman i platila akontaciju za automobil, da bi "Jadrolinija" prije koji dan odlučila koncert prebaciti u 18 sati - žali nam se jedna čitateljica te veli da je ona skupa s većinom Oliverovih poklonika ciljano kupila kartu za trajekt koji kreće u 17 i 30, da bi na kraju ostala bez prilike čuti koncert.

- Naravno, nemam kartu za ovaj trajekt u 18 sati i svi mi putnici s broda u 17 i 30 ne možemo doći sebi. Svi skupa zahtijevamo od ‘Jadrolinije‘ da se očituje i nađe rješenje - apelira ogorčeno.

Zašto je došlo do promjena?

Kontaktirali smo ‘Jadroliniju‘ iz koje su nam promptno odgovorili i objasnili zbog čega je došlo do svih ovih promjena, od broda do samog termina.

- Iznimno nam je žao što su putnici unaprijed kupili kartu za liniju Split – Vela Luka za polazak na dan 26.7. u 17:30 sati. Navedeni termin polaska u redovnoj državnoj liniji Split - Vela Luka od strane "Jadrolinije" nikad nije bio komuniciran kao termin održavanja tradicionalnog glazbenog putovanja - tvrde uz napomenu da je došlo do stanovitih promjena zbog novouvedenog trajekta "Oliver".

image
Paun Paunović/Cropix

- Kako je brod imena "Oliver" uključen u održavanje državne brodske linije u svibnju, bilo je logično da se prijevoz glazbenika organizira upravo na "Oliveru". Slijedom toga, uvedeno je dodatno putovanje u 18 sati te je postalo neupitno da će se spontana svirka u čast Olivera, šestu godinu zaredom održati upravo na brodu koji nosi njegovo ime - pojašnjavaju te naglašavaju kako su svjesni velike želje ljudi za prisustvovanjem svirci na njihovom brodu, ali da im je primarna zadaća prijevoz putnika i vozila te osiguravanje funkcioniranja redovnog reda plovidbe.

- Sigurni smo da će zaljubljenici u lik i djelo velikog Olivera koji su kupili karte za oba putovanja na dan 26.7. svakako uživati u višednevnoj manifestaciji "Trag u beskraju" koja se održava u Veloj Luci - zaključuju u "Jadroliniji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 14:24