StoryEditorOCM
Otociu bolu na braču

Otvara se zanimljiva izložba rijetko viđenih djela legendarnog dubrovačkog slikara zahvaljujući poznatom kolekcionaru

Piše I. Ma.
11. lipnja 2024. - 20:15

Galerija malih formata Koloč u Bolu na Braču i ove godine kao i svake do sada, pored stalnog postava organizira dvije do tri male ljetne izložbe poznatih hrvatskih umjetnika.

Prva ovogodišnja izložba bit će minijature Đure Pulitike iz kolekcije Pere Dragičevića poznatog kolekcionara i umjetničkog fotografa, a otvaranje je u utorak, 18. lipnja u 22 sata. 

image
Privatni album

Bogatstvo koje naši kolekcionari imaju u svojim kućama u slikama i skulpturama puno je veće od onoga što se nalazi u našim muzejima i galerijama. I zato treba ući u te kolekcije i pokazati dio toga bogatstva javnosti. S ovom izložbom GMF iz Bola počinje ulaziti u privatne kolekcije i izlagati poznate hrvatske slikare, tako da će se razne kolekcije moći pogledati i idućih godina. 

image

Pero Dragičević

Duje Klarić/Cropix

Đuro Pulitika je poznati dubrovački slikar čija djela odišu prepoznatljivim žarkim kolorizmom i nadahnute su dubrovačkim kršom ili kršom rodne mu Bosanke. U svojim fazama crvenog i plavog kolorizma često su prisutni i ženski aktovi, koji moraju oduševiti svakog pravog ljubitelja likovne umjetnosti.

image
Privatni album
image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 20:15