StoryEditorOCM
OtociDjeca bez liječnika

Očajna majka na vratima supetarske ambulante ostavila bijesnu poruku: ‘Nema pedijatra...‘ U Domu zdravlja sve objasnili

Piše Sandra Barčot
16. srpnja 2024. - 21:56

Ogorčeni su Bračani, odnosno Supetrani s primarnom zdravstvenom zaštitom koja je zakonski zagarantirana svim građanima Republike Hrvatske, no otočani uvijek vode iznova bitke kako bi i oni imali pravovaljane usluge liječnika obiteljske medicine, ginekologa i pedijatra.

A upravo izostanak potonjeg s njegovog radnog mjesta u ponedjeljak i utorak, revoltiralo je pacijente te je na ulaznim vratima Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u jedinom gradu na otoku Braču, u utorak ujutro osvanula zanimljiva poruka.

image
Nikola Vilić/Cropix

U šaljivom tonu, no tema roditeljima sa bolesnom djecom, nikako nije šaljiva.

- Pedijatra opet nema, a pogodite zašto? Evo ponuđenih odgovora – stoji na papiru rukom ispisanom i zalijepljenom na ulaznim vratima regionalne zdravstvene ustanove.

image

Građani revoltirani zatvorenom ordinacijom, uputili su poruku odgovornima zašto opet nema pedijatra

Snimio čitatelj

Upitali smo i mi odgovorne što se opet događa, zašto otočna djeca nemaju svog liječnika?

- Kolega liječnik je na bolovanju, opravdanom bolovanju – konkretna je dr. Marion Tomičić, zamjenica ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marka Rađe, koja je provjerila što se događa na terenu, te dala i onu najvažniju informaciju i za roditelje i male pacijente.

- U srijedu, znači već sutra ćemo imati osiguranu zamjenu, dolazi liječnik-pedijatar u Supetar, a ova dva dana dok je kolega na bolovanju bila su na raspolaganju dva liječnika obiteljske medicine za pomoć pri liječenju djece, odnosno hitnih slučajeva - kazala nam je.

image

Vrata Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u utorak ujutro osvanula su sa zanimljivom porukom

Snimio čitatelj

Doznajemo od dr. Tomičić kako problema s pružanjem zdravstvene zaštite djeci na otoku Braču, neće biti, jer po zdravstvenom kartonu bolesnog pedijatra, njegov povratak u ordinaciju najizglednije je drugi tjedan, a do tada će mališane pregledavati osigurana zamjena.

Inače radi se o specijalistu pedijatrije, koji je ispit položio koncem mjeseca travnja i raspoređen je na rad u Supetar.

Svi se sada nadaju kako će na ovom radnom mjestu i ostati, kako bi pružao zdravstvenu zaštiti djeci u gradu Supetru koji je među deset gradova u državi a koji bilježe pozitivne trendove i rast broja stanovnika, unatoč poražavajućoj demografskoj slici u cijeloj Hrvatskoj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 18:06