StoryEditorOCM
Otociluka šipanska

Najljepšoj vali Elafita prijeti eko-katastrofa: ‘Čekamo da se izlije kanalizacija! A sve zbog neplaćenih računa Nijemca‘

Piše Maja Rilović Koprivec
13. lipnja 2024. - 07:56

Ne nađe li se neko rješenje za dan, dva u uvalu Luke Šipanske izlit će se mjesna kanalizacija. Razlog: kanalizacija na koju se tijekom godina priključio dio mjesta izgrađena je radi Hotela Šipan koji ne radi već godinama. Njegov njemački vlasnik ne plaća režije pa mu je još lani isključena vodoopskrba, a nedavno i struja. Međutim, s toga priključka napaja se rad kanalizacijskog kolektora mjesta, i tu nastaje problem.

Sve to doznajemo od predsjednika Mjesnog odbora Marina Murattija koji kaže kako je hotel za Šipan ogroman problem:

– Naša kanalizacija koje u stvari i nema, sastoji se od jednog kolektora u koji se sakuplja otprilike jedna trećina kanalizacije mjesta, a pumpa tog kolektora spojena je na Hotel Šipan kojemu su prije tri dana isključili struju. Sad čekamo što će biti, a vjerojatno će već sutra pola vale poplutat‘. To bi trebao riješiti gradski Komunalni odjel Dubrovnika, o čemu sam im već poslao dopis, ali oni uopće ne reagiraju. Kad se sve prolije u more ne vjerujem da će više itko ovdje dolaziti, a već je sada vala puna brodova – govori Marin Muratti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 07:57