StoryEditorOCM
Otocispriječeni u nedjelu

Dvojica muškaraca došli brodom na Bol, izvadili lopate i šokirali kupače bizarnom krađom: kazne za to su rigorozne

Piše S.Ž./JL
21. srpnja 2024. - 20:57

Danas u poslijepodnevnim satima na bolskoj plaži dogodio se doista bizaran, ali za Hrvatsku nažalost više, nimalo neobičan događaj, piše Morski.hr, a prenosi Jutarnji.

Tamošnji direktor turističke zajednice, Ante Trutanić, tvrdi da su ova dva muškarca sa slike pokušala ukrasti šljunak s plaže!

- Prije nepunih pola sata pukom slučajnošću i prisebnošću jedne bolske gošće spriječena je krađa žala sa jedne plaže u Murvičkom akvatoriju. Naime ekipa je ležerno došla sa brodom koji izgleda kao desantni, izvadila lopate i vreće te počela puniti žalo na očigled gospođe koja se tu kupala - priča nam Trutanić i dodaje:

- Kako je dotična gospođa strankinja, ona je za savjet pitala jednog Murvičanina odnosno Boljanina, smatra li se takvo ponašanje normalnim i jeli to društveno prihvatljivo u Republici Hrvatskoj s obzirom na njihovu ležernost.

Srećom naš Boljanin je naravno odmah shvatio o čemu se radi te ih je spriječio u pokušaju i natjerao da vrate svo žalo koje su skupili u vreće. Ipak ovako nešto ne smije proći ispod radara te bi počinitelji trebali biti sankcionirani kako im više ne bi palo na pamet baviti se takvim stvarima - poručuje Trutanić.

Ovaj čin inače se prema Zakonu o rudarstvu smatra protupravnom eksploatacijom mineralnih sirovina koji su u vlasništvu RH. Kazne za ovo što rade su rigorozne! Tako za fizičku osobu sežu do 33.180, a za pravnu i do 132.720 eura, piše Morski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 03:03