StoryEditorOCM
Otociakcija spašavanja

Drama u viškom akvatoriju: Pronađeno tijelo nestalog člana posade ribarice; Policija istražuje okolnosti tragedije

Piše vijesti sd
30. svibnja 2024. - 16:32

NAJNOVIJE:
Policija je potvrdila sumnju da je mrtvi muškarac, pronađen u akvatoriju otoka Visa, nestali član posade ribarice.

I nadalje se utvrđuju sve okolnosti događaja - poručili su iz PU Splitsko-dalmatinske.



NOVIJE: 
U moru kod Visa pronađeno je mrtvo tijelo nepoznate osobe, doznaje Dalmacija Danas. Za sada nema potvrde da se radi o muškarcu koji je danas nestao s motornog broda u blizini obale Visa.

RANIJE:
Između Hvara i Visa u tijeku je akcija traganja za čovjek koji je završio u moru.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uputilo je priopćenje u kojem se navodi: "Koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim članom posade ribarice pokrenuta je u četvrtak, 30. svibnja u 14.15 sati, kada je u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci, zaprimljena dojava o čovjeku u moru.

U akciju traganja uključeni su službenici dviju ispostava lučke kapetanije, u Hvar i Milni, dok su u kopneno traganje angažirani pripadnici vatrogasne postrojbe, čiji pripadnici pretražuju otočno – obalni pojas dijela arhipelaga, sukladno planu traganja. U traganje za nestalim državljaninom Republike Hrvatske uključeno je i jedno plovilo iz sastava PPAP Split.

Prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja odašilje se ‘PAN – PAN‘ poruka ‘čovjek u moru‘, posredstvom Obalne radio postaje ORP Split-radio".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 00:14