StoryEditorOCM
Otocikakva priča!

​Čovjek se na Hvaru srušio nasred trga, bio je klinički mrtav, oni su odmah skočili... I sad ono najbolje od svega!

Piše N. L.
6. rujna 2024. - 18:12

Život nekad zaista piše nevjerojatne priče, a 49-godišnji Nizozemac svoju će s ljetovanja na Hvaru itekako pamtiti. Jučer smo objavili tekst o hrabrim vatrogascima, pripadnicima DVD-a Stari Grad koji su pritekli u pomoć turistu koji je na Trgu Ploča u tom poznatom hvarskom mjestu 3. rujna doživio srčani udar.

Sreća je htjela da je u obližnjem kafiću u trenucima borbe za život sjedio pripadnik DVD-a, mlađi pripravnik koji je odmah nazvao kolegu Nikšu Duževića objasnivši mu što se događa.

image

Nikša Dužević

Screenshot Video

Nikša je skočio, uzeo svu opremu koju je imao i na mjestu događaja zatekao klinički mrtvog čovjeka i prijatelja kako mu masira srce…

Turist u centru Starog Grada doživio srčani udar; svi su već mislili da se pozdravio sa životom, a onda je došao on...

Do dolaska hitne pomoći su nastavili s reanimacijom, vatrogasci su sa sobom donijeli defibrilator i opremu za kisik koju koriste na intervencijama. Nakon što ga je preuzela hitna, stigao je helikopter koji je Nizozemca prebacio u KBC Split.

I sad ono najbolje od svega - čovjek je preživio! Kako smo doznali iz splitske bolnice, odmah po dolasku podvrgnut je operaciji ugradnje stenta te je već danas otpušten i vraćen u hotel u Stari Grad. Na putu je, doznajemo, nizozemski sanitet koji će ga vratiti kući.

Liječnici u KBC-u Split kazali su kako je pravovremena pomoć hvarskih vatrogasaca čovjeku doslovno spasila život.

image
Neja Markičević/Ilustracija/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 18:13