StoryEditorOCM
OtociDOSTA IM JE

Bračani pokreću peticiju za uspostavu nove katamaranske linije: ‘Normalan život u našem gradu je postao nemoguć...‘

Piše ŽUPANIJA SD
9. listopada 2024. - 19:11

Grad Supetar i gradonačelnica Ivana Marković pokreću peticiju za uspostavu brzobrodske linije Split-Supetar-Postira-Pučišća-Povlja i natrag.

- Temeljem obilaska terena, razgovora s ljudima uživo i online utvrdili smo da postoji velika potreba da Agencija za obalni linijski promet osigura bržu, pouzdaniju i sigurniju brzobrodsku liniju Split-Supetar-Postira-Pučišća-Povlja i obratno. U tu svrhu organiziramo i javnu peticiju te molimo sve građane našeg otoka, posjetioce i vikendaše da je potpišu - pišu u službenoj obavijesti.

U obrazloženju peticije navodi se da od nadležnih institucija (Agencija za obalni linijski promet) traže da se za otok Brač osigura uvođenje cjelogodišnje katamaranske linije na relaciji Supetar-Split-Supetar u jutarnjim i popodnevnim satima i da se vozni red katamaranske linije osigura na način da isti bude usklađen sa trajektnom linijom tako da mora postojati mogućnost polaska iz Supetra u ranojutarnjim satima tijekom cijele godine za dolazak u Split oko 7 sati koja će omogućiti zaposlenicima da dođu na posao na vrijeme.

image

Gradonačelnica Ivana Marković

Nikša Stipaničev/Cropix

Nadalje, žele da se razmotri mogućnost da ova katamaranska linija ide Split-Supetar-Postira-Pučišća-Povlja i da se na taj način rastereti ogroman pritisak na Grad Supetar koji se sve teže nosi sa velikom količinom vozila te se omogući starijem stanovništvu i učenicima jednostavniji život kao i revitalizacija tih sredina.

- Broj vozila koji dolaze u Supetar radi potrebe odlaska u Split, bilo čekanja na trajekt ili parkiranja, je narastao do razine da onemogućuje normalan život u našem gradu - žale se te traže i da se osigura povratak iz Splita u popodnevnim satima.

Rast od 40 posto

- Trajektna linija Supetar-Split- Supetar jedna je od najprometnijih i najisplativijih linija u RH na koju tijekom godine se preveze dva milijuna putnika i pola milijuna vozila, te pretpostavljamo da će u ovoj godini taj broj biti i veći. Tijekom zadnjih deset godina broj putnika i vozila je rastao preko 40 posto, te se potrebe ove rastuće linije tj. potrebe otoka moraju adekvatno pratiti - zaključuju u svom apelu.

Peticiju možete pronaći  OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 19:12