Šetnja rivom u Starom Gradu ove godine je nešto zanimljivija nego prijašnjih godina, a jedan od razloga je i hostesa restorana "Vala". Postavili smo joj nekoliko pitanja...
Možete li nam se kratko predstaviti?
- Zovem se Lidija, dolazim iz Beograda. Po profesiji sam diplomirana komunikologinja i PR menadžerica. Radim kao agentica za nekretnine, a posao hostese mi je sporedno zanimanje u kojem zaista uživam.
Je li vam ovo prva sezona na Hvaru?
- Ovo je moja prva sezona na Hvaru. Po preporuci prijatelja i rodbine koji su ljetovali na Hvaru i koji su oduševljeni cijelim otokom, odlučila sam se doći baš ovdje.
Sigurno ste mogli birati gdje želite raditi, zašto ste izabrali Stari Grad i restoran “Vala”?
- Opredijelila sam se za posao u Starom Gradu iz razloga što je mirnije, obiteljsko mjesto. Volim se osjećati kao kod svoje kuće gdje god se nalazim, pa tako i na radnom mjestu. Jedan od prijedloga mojih prijatelja bio je da apliciram za posao u restoranu "Vala". Ovim putem im se zahvaljujem na tome.
Kompletna postava u restoranu je sjajna! Od menadžera Ivana koji je vrlo profesionalan i trudi se da svi budemo zadovoljni, a najviše gosti koji se uvijek rado vraćaju, do nas radnika koji se uvijek držimo zajedno i činimo nepobjediv tim. Želim pohvaliti i obitelj Žuvela koja je na čelu restorana "Vala".
Fizički izgled važan je za vaš sezonski posao. Čime se bavite da biste održali formu?
- Činjenica je da netko tko želi raditi kao hostesa mora posjedovati određenu dozu šarma i ženstvenosti, što je u većini slučajeva povezano s time da je za posao hostese fizički izgled prilično bitan.
Sukladno tome, i ja se trudim kako zbog sebe i svog zdravlja, tako i zbog svog posla, da radim na svom fizičkom izgledu. Najviše volim plivanje, šetnju i vožnju rola. Ipak, moram napomenuti da se najveća pažnja poklanja načinu obraćanja i adekvatnoj komunikaciji s gostima.
Zaustavljaju li se ljudi često da bi pričali s vama?
- Moram priznati da sam u kratko vrijeme osvojila srca mnogih domaćih ljudi, kako odraslih tako i djece. Također je slučaj i s turistima. Rado zastanu da porazgovaraju sa mnom i to mi imponira.
Čujete li da se komentira vaš izgled?
- Moj izgled se komentira svakodnevno, neću biti skromna...
Tko vam najčešće prilazi i koliko su česte neugodne situacije?
Prilaze mi ljudi različitih profila, do sada nisam imala neugodnih situacija, trudim se da uvijek budem profesionalna. Najčešće se zaustavljaju domaći ljudi.
Što gosti očekuju od restorana u Starom Gradu i dobiju li to u “Vali”?
Svaki gost očekuje ukusnu hranu i besprijekornu uslugu, kao i prihvatljive cijene.
Restoran "Vala" definitivno posjeduje unikatan meni, postoje specijaliteti koje ne možete pronaći u drugim restoranima na Hvaru i šire.
Znanje naših kuhara je preneseno s raznih kontinenata pravo u naš restoran, okusi raznih podneblja su se savršeno uklopili u naš meni. Svaki gost može pronaći nešto što nikada dosad nije probao. Zato nam se gosti uvijek rado vraćaju, što je naš najveći uspjeh.
Koje vam je najdraže jelo iz restorana “Vala”?
- Osobno bih izdvojila kozice u umaku od češnjaka i bijelog luka.
Što gostima najčešće zapne za oko?
- Gostima se jako sviđa što mogu izabrati ulov svježe ribe tog dana, odležano meso, kao i specijalitete od morskih plodova. Moram pohvaliti i pizza majstora...
Na kreativnost kojeg jela su posebno ponosni u Vali?
Sva naša jela su kreativna na svoj način, okusi su različiti, ono što je nama bitno je da svi odlaze s osmijehom na licu i rado se vraćaju. Frigane lignje na bazi komorača i ružine vodice je nešto za što većina gostiju kaže da nisu nikada ranije probali.
Družite li se s kolegama?
Kolege su mi fantastične, od konobara, šankera do postave u kuhinji pa čak i menadžera. Sa svima se družim i rado ću ostati u kontaktu i nakon završene sezone.
Jeste li upoznali domaće ljude? Kakvi su?
Upoznala sam dosta ljudi koji žive u Starom Gradu, jako su prijatni, druželjubivi i pravi domaćini.
Možeš li se zamisliti na otoku zimi?
Netko sam tko dolazi iz velikog grada, gdje je tijekom cijelog dana gužva i buka, možda bi mi prijala promjena i život u manjem mjestu. Tko zna, svašta se može desiti do kraja sezone.